5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Instagram / Partizanbc

ABA LIGA: Početničke greške, odbrana i skokovi ‘ubili’ Partizan! Crno-beli, tako se ne može u finale! (VIDEO)

Objavljeno: 02.04.17 u 20:44

Košarkaši Partizana nisu uspeli da ostvare prolaz u finale ABA j.t.d. lige pošto su poraženi u ‘majstorici’ polufinalne serije od Cedevite rezultatom 87:78 (20:14, 27:22, 22:27, 18:16).

Partizan je sa velikim optimizmom otputovao u Zagreb i prevashodnom željom da zaustavi Rajana Boutrajta. U tome mu je pomogao sam Amerikanac koji je već u prvom napadu doživeo povredu i do kraja meča se nije vraćao na parket.

Međutim, to nije usporilo igrače Cedevite, jer su umesto Boutrajta imali izuzetno raspoloženog Dženana Musu, reprezentativca Bosne i Hercegovine koji je samo u prvom poluvremenu doprineo vođstvu Cedevite sa 14 poena i nekoliko trojki kojima je kažnjavao loše defanzivno građenje koša crno-belih.

Posle prvih 10 minuta Zagrepčani su vodili sa 20:14, a na poluvremenu je ta razlika narasla do 11 poena, kada je bilo 47:36. Crno-beli nisu imali rešenja za igru ‘jedan na jedan’ igrača Cedevite, a javio se stari problem u reketu, gde je dominirao Miro Bilan.

(Izvor: youtube / Навијачи Партизана)

Treća četvrtina donela je veliki broj poena i igru ‘koš za koš’, gde nijedan tim nije mogao gotovo ništa da odbrani. Ipak, u finišu je Partizan uspeo da dođe na zaostatak od šest poena i nastavio da ugrožava rivala.

Nudila se Cedevita Partizanu u poslednjoj deonici, ali su crno-beli neverovatno mnogo grešili. Prosto je neverovatno da su se dešavale greške poput Koprivicinih koraka u momentu kada je potpuno sam ispod koša u kontri ili dva vezana faula u napadu. To se jednostavno ne prašta.

Skokovi u napadu su funkcionisali za Partizan, ali u odbrani je ‘duvala promaja’, što je na kraju i presudilo. Uspeo je Partizan da trojkom Veličkovića dođe na samo tri poena zaostatka, kada se činilo da ‘ulazi voda u uši’ Cedevitinim igračima, ali se desilo obrnuto.

Partizan je potpuno stao, nije pogodio narednih šest šuteva za tri poena, a vreme je neumitno teklo. Cedevita se i dalje nudila Partizanu, ali su nove glupe greške Beograđana, poput faula Ratkovice u momentu kada je ekipa u bonusu. Jednostavno, nije Partizan zaslužio finale sa takvim greškama.

Na kraju je Cedevita u penal-završnici privela meč kraju, što joj i nije bilo teško jer je Partizan grešio i grešio, i tako iz napada u napad… Velika šansa je propuštena, ali crno-belima apsolutno niko nije kriv do njih samih.

Najefikasniji na meču bili su Musa i Bilan sa po 16 poena, a isto toliko je imao Vil Hečer u Partizanovoj ekipi, Luković je imao 15, Marinković je imao 11, dok je Andrić imao 10.

Cedevita je prvi finalista ABA lige, drugog ćemo dobiti u utorak kada će se u Železniku sastati Crvena zvezda i Budućnost.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Cedevita – Partizan 87:78 (20:14, 27:22, 22:27, 18:16)

3. utakmica polufinala ABA j.t.d. lige
Sudije: Pukl, Koljenšić, Dragojević.

CEDEVITA: Džejms 6, Krušlin 3, Boutrajt, Katić 5, Babić 14, Žganec 2, Musa 16, Bilan 16, Šurna 8, Begić 4, Tomas 7, Arapović 6.

PARTIZAN: Robinson, Ratkovica 3, Vrabac, Marinković 10, Veličković 9, Majstorović, Birčević 7, Koprivica 2, Andrić 10, Hečer 16, Gordon 8, Luković 13.

[/stextbox]

 

0
0

5 Komentara

  1. Partizan je bas igrao lose, skroz lose, posebno u odbrani. Ne mogu da razumem Djikica, sa cime je to on pa zadovoljan!? Pre svega ,morao je da poradi vise sa ekipom kako da odgovori na agresivnu odbranu protivnika. Ceo mec su se mucili sa time, problem je uvek bio kako da razbiju igru dva na jednog naseg. Ocigledno je bilo da je nas tim igrao suvise inertno u odbrani. Sve to mora mnogo brze i kombinatornije. Da, ekipa ne igra na raznovrsnost napadackih akcija, zato su ih lako i citali i veoma lako blokirali. Ocigledno je da ovaj tim Partizana ima dosta ogranicenja.
    Ali, da zakljucim,nikad nije sve tako lose kako mozda izgleda! Samo treba znati izvuci pametne pouke i krenuti od pocetka. Fresh beginning ,sto kazu Ameri!

    0
    0
    Odgovori
  2. Bas ste bili dostojanstveni..Ali nemojte se sekirat.Jedna momcad iz Croacije ide dalje.Nije crno bela nego crvena mladez….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter