0
Američki fudbal

VREMEPLOV: Džerom Simpson i tačdaun koji je prevario sve zakone fizike (VIDEO)

Objavljeno: 01.04.17 u 00:00

Sezonu 2011/2012 u NFL šampionatu obeležili su Njujork Džajantsi i pobeda u Superbolu nad favorizovanim Nju Ingland Pejtriotsima, ali je potez sezone, ujedno i jedan od najboljih poteza ne samo 21. veka, već i istorije NFL-a, delo momka po imenu Džerom Simpson.

Simpson je 2008. godine ušao u ligu kao pik druge runde Sinsinati Bengalsa, ali nije ostavio preterano dobar utisak. U tri sezone imao je tek 21 uhvaćenu loptu za 279 jardi i tri tačdauna na 13 mečeva, ali je 2011. godine maltene eksplodirao. Čak 725 uhvaćenih jardi, četiri puta postignut tačdaun i ogromna pomoć timu da se plasira u plej-of (poraženi od Hjustona 31:10), a jedan od tih tačdaunova ostaće zauvek upamćen u istoriji NFL-a.

U 16. nedelji Sinsinati je igrao protiv Arizona Kardinalsa, kada je Simpson na tri minuta pre kraja druge četvrtine dobio loptu na 18 jardi od end-zone Kardinalsa. Uhvatio je zalet i preskočio Derila Vašingtona, lajnbekera Arizone.

Taj potez je prokrčio pobedu Bengalsima. Iako nisu uspeli da se domognu bar jednog trijumfa u plej-ofu, svakako će im zauvek ostati urezano u istoriju da su u svojim redovima imali momka koji je, slobodno možemo reći, prkosio fizici.

(Youtube/Basti Jell)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter