0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT INTERVJU – VOLKOV: Nikad neću zaboraviti gol Dinamu u Zagrebu!

Objavljeno: 31.03.17 u 13:09

Ovog proleća levi bedem niškog Čaira suvereno čuva Vladimir Volkov, iskusni 30-godišnjak u subotu će prvi put od povratka u Srbiju odmeriti snage protiv ekipe Partizana, tima koji dobro poznaje i u gde je proveo četiri uspešne sezone.

Volkov ističe da se često čuje sa bivšim saigračima iz Partizana, kao i da mu je žao što ih je sve manje na okupu. Iako često razgovaraju, o meču između Radničkog i Partizana nije bilo reči.  

– Čujemo se često, ali ne pričamamo o utakmici, jer ne volim da govorim o mečevima u kojima učestvujem. Poznajem situaciju u Partizanu, ali i oni znaju kakva je situacija kod nas, počeo je Volkov.

Iskusni defanzivac je u dresu Partizana učestvovao u nekim od najvećih uspeha u novijoj istoriji kluba, sada ima priliku da u četi Milana Rastavca ponovo ispisuje svetlu istoriju, ovog puta Radničkog.

– U Partizanu sam proveo četiri godine, osvojio tri titule, igrao Ligu Šampiona, Evrope, a i pre dolaska u Partizan igrao sam sa Šerifom u Evropi. Živeo sam to i znam kako je učestvovati u velikim takmičenjima. Bilo bi mi drago zbog trenera, igrača i Niša da se klub afirmiše i ponovo bude učesnik velikog takmičenja. Više zbog Radničkog, nego svoje lične satisfakcije, voleo bih da pomognem da igramo u Evropi, kaže defanzivac Nišlija.

Posebno mesto u njegovom sećanju rezervisano je za meč kvalifikacija za Ligu Evrope, kada je u Zagrebu njegovim golom Šerif izbacio Dinamo.

– Definitivno najlepši trenutak u mojoj karijeri bio je momenat kada smo izbacili Dinamo i to golom u gostima, tada sam ja  bio strelac, to je najemotivniji detalj u mojoj karijeri. U Partizanu naravno, svaki dobijeni derbi je poseban trenutak, otkriva prekaljeni Volkov.

Pitanje da sa čitaocima HotSporta podeli neku anegdotu iz svlačionice crno-belih, uhvatilo je Volkova nespremnog.

– Uh… ima ih dosta, ja sam neko ko voli dosta da se šali. Ovako privatno, Iako na terenu ne odajem takav utisak. Sada ste me zatekli sa pitanjem, kaže Volkov.

U dresu crno-belih imao je zapaženu ulogu, otkriva nam da li razmišlja o povratku u Partizan.

– Otišao sam iz Beograda u inostranstvo, vratio se u Niš. Usredsređen sam na Radnički, koliko je u mojoj moći daću sebe ovom klubu. Partizan je po meni najveći klub u Srbiji, tamo se lepo osećam, kao kod svoje kuće, ako budu zainteresovani da se vratim, ne bih imao ništa protiv, kaže Volkov.

Radnički ovog proleća igra u odličnoj formi. Dok su „Meraklije“ u prethodna dva meča sa ekipom iz Humske izvukle remi i pobedu.

– Ekipa je u usponu, ne mislim samo na formu, iako imamo 4 pobeda i remi iz poslednjih pet mečeva, već kao klub. Partizan nije isti tim od prošle godine, ali nije ni Radnički, imamo dosta kvalitetnije i iskusnije igrače. Biće njima verovatno teško, nadam se da ćemo izvući najmanje nerešeno. Protiv crno-belih nikada nije lako, ne mogu biti toliko hrabar da obećam pobedu u subotu, za kraj kaže Volkov.

Vladimir Volkov je u saradnji HotSporta i MaxBet kladionica odigrao humanitarni tiket, a eventualni dobitak će donirati ustanovi ‘Mara’ u Nišu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter