0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Armani slavio u ‘revijalnom meču’, ‘stotka’ Baskonije (VIDEO)

Objavljeno: 31.03.17 u 22:14

Italijanski i španski tim upisali nove pobede u evropskom takmičenju.
Armani je pobedio Žalgiris sa 88:84, dok je sa 103:80 Baskonija nadigrala Galatasaraj.

Španci su na sjajan način overili prolaz u sledeću rundu Evrolige. Baskonija je na samom startu stekla prednost koju je sačuvala do kraja meča. Vodstvo je u kontinuitetu raslo, jedino se tokom trećeg kvartala u periodima vraćao turski tim, ali nije ozbiljnije zapretio.

(Izvor: YouTube/EUROLEAGUE BASKETBALL)

Kim Tili je meč završio sa 20 poena, Diop je ubacio 18, a Voitman 15. Na drugoj strani su Tajus i Dibler bili najraspoloženiji sa po 14.

U borbi ekipa koje su već izgubile svaku šansu za ‘top 8’, tim Jasmina Repeše je bio bolji od Litvanaca. Ali ne tokom cele utakmice. Žalgiris je bolje otvorio i došao do početne prednosti, igrao je na granici dvocifrene razlike ali je prvi period ipak završen sa plus osam. Onda je usledila dosta bolja igra Italijana, koji su do poluvremea znatno smanjili zaostatak, a u trećem kvartalu stigli do izjednačenja. Presudna je bila završnica u kojoj su bolje odigrali ‘manekeni’ i zasluženo trijumfovali.

Najbolji su u timu Armanija bili Džamel Meklin i Andrea Ćinćarini sa po 17 poena, a jedan manje je imao Riki Hikmen. Na drugoj strani je Kevin Pangos postigao 16.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter