0
The Best Of

Foto: Tomislav Mihajlovic

VREMEPLOV: ‘Bomba’ Genija koju još u Humskoj traži legendarni golman Omerović (VIDEO)

Objavljeno: 29.03.17 u 23:59

O genijalnim potezima majstora fudbala Dejana Savićevića mogli bismo da pišemo narednih godinu dana, ali mi ćemo se podsetiti možda i najlepšeg gola koji je legendarni Genije postigao u dresu Crvene zvezde.

Te 1990. godine beogradski crveno-beli su tabali put ka evropskoj kruni. Sezone 1990-1991 u tadašnjoj Jugoslaviji nije im bilo ravnog. Pa ne samo u Jugoslaviji, već ispostaviće se kasnije ni u Evropi. Te jeseni 1990. godine samo je jedan tim uspeo da namuči Crvenu zvezdu i to večiti rival Partizan u Humskoj pred 50 hiljada navijača.

Reč je o 87. večitom derbiju koji je pripao Zvezdi sa 5:3, ali je Partizan poražen tek posle ‘penal-boda’. Naime, tada su se u slučaju nerešenog ishoda izvodili penali. Regularan deo meča završen je 1:1. Crno-beli su poveli golom Vujačića u 19. minutu, a kasnije se dogodio momenat zbog kog smo mi i odlučili da se prisetimo ove utakmice.

Igrao se 57. minut kada je sudija Dušan Čolić dosudio slobodan udarac nadomak kaznenog prostora Partizana. U to vreme Siniša Mihajlović još uvek nije bio član beogradskog kluba, već Vojvodine, te su prekide izvodili Dejan Savićević i Robert Prosinečki. Ovoga puta loptu je uzeo Genije, zaleteo se i kao iz topa loptu zakucao pod prečku golmana Fahrudina Omerovića. Stariji navijači Crvene zvezde se šale da legendarni čuvar mreže Partizana i danas još uvek traži gde je ta lopta, pošto je tad nije ni video. Pogledajte jedan od najlepših golova Deje Savićevića u dresu našeg najteofejnijeg kluba.

(Izvor: YouTube/Crni Gruja)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter