3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘BOMBA’ KOJU SU ČEKALI: Stigla je vest dana za navijače Partizana – igraće u Evropi! (FOTO)

Objavljeno: 28.03.17 u 11:34

Posle dugo peripetija i različitih špekulacija, definitivno je – Partizan će igrati u Evropi sledeće sezone!

Navijači Partizana mogu da odahnu – crno-beli će igrati u UEFA evropskim takmičenjima naredne sezone, pošto je postignut dogovor sa Evropskom kućom fudbala. To je objavljeno na zvaničnom sajtu CAS, odnosno, Suda za sportsku arbitražu u Lozani i taj dokument možete pogledati OVDE.

– Sud za sportsku arbitražu izdao je zvanično saopštenje u vezi s procedurom arbitraže između srpskog Fudbalskog kluba Partizan i Evropske fudbalske Unije (UEFA), koja se tiče kršenja finansijskih pravila pod okriljem tela UEFA koje se bavi kontrolom finansija (CFCB AC) – po kojima je Partizan prekršio pravila UEFA o licenciranju i finansijskom fer-pleju.  Spomenute strane pronašle su rešenje, čime je zaključena i arbitraža CAS.

Fudbalski klub Partizan priložio je nove dokaze, povodom optužbi koje su se odnosile najvećim delom na neplaćeni porez Republici Srbiji, posle čega je ustanovljeno da je ispunio sve preduslove da se naredne sezone takmiči u takmičenjima pod okriljem UEFA – stoji u objavljenom saopštenju.

Podsetimo, Partizan je prvobitno izbačen iz Evrope u jednoj od naredne tri sezone, zbog neisplaćenih dugova u visini od 2.500.000 evra. Radilo se o zaostalim isplatama zbog poreza, najviše državnim organima u Srbiji.

Međutim, posle prve odluke koja je uzdrmala sve navijače crno-belih, kao i celokupnu sportsku javnost, usledila je žalba CAS-u i ona je prihvaćena jer je došlo do sporazuma sa UEFA.

Međutim, tek će sada Partizan biti pod prismotrom Evropske kuće fudbala i svaki naredni propust, čak i najmanji, bio bi poguban po klub iz Humske.

0
0

3 Komentara

  1. ..Uskoro treba ocekivati DETONACIJU u vidu sledece vesti, a ona je, da kleptomanski crveni naturalizovani fk stize zasluzna kazna za visedecenijske malverzacije i seobu u 4 ligu dok se ne otkriju pocinioci i ne vrati ceo dug od 55 000 000 evra bez spasonosnih REPROGRAMA samo ovde priznatih.., znaci, u 4 ligi ce ostati ZAUVEKKK bez ‘mogucnosti’ POMILOVANJA ili ABOLIRANJAAA .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter