0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

FILIP STUPAREVIĆ: Da potvrdimo očekivanja koja su pred nama

Objavljeno: 27.03.17 u 19:43

Filip Stuparević je mlada nada Voždovca i kadetski reprezentativac Srbije.

Uveliko je postao prvotimac Zmajeva, u vrhu liste strelaca je u omladinskom šampionatu Srbije, ali najbitniji uspeh ovog proleća, trenutno mu je plasman na evropski šampionat koji se održava u Hrvatskoj. Novi uspesi su na dohvat ruke.

Kvalifikacije su održane u Škotskoj, a Filip je na tri utakmice postigao dva gola. Gol koji je postigao protiv Crne gore je otvorio vrata šampionata Starog kontinenta.

– Prvi krug kvalifikacija smo prošli ubedljivo, dobre igre i rezultate smo potvrdili u drugom krugu i ispunili prvi cilj koji smo postavili, a to je da se plasiramo na evropsko prvenstvo. Najteže nam je bilo posle utakice koju smo odigrali protiv Škotske, ali uspeli smo da se konsolidujemo brzo i svu snagu usmerili na meč protv Crne gore, a sve ostalo je istorija – započeo je Stuparević.

Evropsko prvenstvo će se održati u Hrvatskoj, na red dolaze novi ciljevi.

– Čekamo žreb početkom aprila, kako bismo videli protivnike. Međutim, želimo da dostignemo najveće domete i svakom igraču je to san, kada se već plasira na evropsko prvenstvo. Očekivanja su nam velika i trudićemo se da ih ispunimo.

Ipak, Filipa očekuju i utakmice u domaćem prvenstvu.

– Ulazak u plej of nam je primarni fokus, a nakon toga ćemo ići korak po korak. Kup nam se takođe približava i susret sa Partizanom. Ekipa je spremna i kadra da odgovori svim izazovima koji se nađu pred njom. Ispunićemo sve zahteve šefa stručnog štaba, a verujem i u potvrdu velikih očekivanja koja su pred nama – optimista je Filip Stuparević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter