0
Evrobasket 2022

BLIŽI SE EUROBASKET: A selektora jednog od kandidata za medalju brinu mogući ‘otkazi’…

Objavljeno: 27.03.17 u 11:52

Do Evropskog prvenstva u košarci ostalo je pet meseci, ali selektori već u glavi prave mozaik kako bi to trebalo da izgleda tokom leta i turnira koji će se igrati u četiri zemlje Finskoj, Rumuniji, Izraelu i Mađarskoj.

Etore Mesina već pravi plan. To jest ne samo za Evropsko prvenstvo na kom će Italija igrati u Tel Avivu, već i za Mundobakset u Japanu 2019. godine. Italijani imaju moćan tim, ekipu koja bi mogla kasnije u Turskoj (ako porđe grupu u Izraelu) da se bori za medalju. Tu su imena poput Galinarija, Datomea, Heketa, Barnjanija, Đentilea i drugih. Ipak, Etorea Mesinu, trenera San Antonio Sparsa brinu povrede.

– Kada je reč o Eurobasketu plaše me povrede Andree Barnjanija, kao i to što Alesandro Đentile ne igra skoro cele sezone. Nadam se da će se Danijel Heket oporaviti, sa njim sam stalno u kontaktu. Ono što me raduje jesu pojedini igrači iz ‘senke’ koji pružaju dobre partije pre svih Nikola Meli, ali i Rikardo Ćervi, kao i Davide Paskolo – rekao je Mesina.

Selektor Italije je govorio i problemu sa kvalfikacijama za Mundobakset koje će se igrati tokom sezone, to jest kako će igrači, ali i on kao trener iz NBA učestvovati u tome, jer tamo nema pauze.

– Razgovrali smo u savezu oko toga. Moja je želja da ostanem na kormilu Italije, iako ću poslom biti vezan za San Antonio. Nadam se daćemo naći rešenje. Jedno je da ja vodim selekciju preko leta na velikim takmičenjima, a da moj pomoćnik vodi Italiju kroz kvalifkacije kada je takmičenje po kvalitetu slabije – rekao je Mesina za Korijere dela Sera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter