0
Evropske lige

NEOČEKIVANO PRIZNANJE: Serija A proglasila najboljeg trenera, a to nije Alegri…

Objavljeno: 27.03.17 u 22:11

Iako Juventus nastavlja svoju dominaciju u Italiji, ipak trener Juventusa nije proglašen za najboljeg trenera tog takmičenja.

U Italiji imaju popularne nagrade sa epitetom ‘Zlatna’, a ‘Zlatna klupa‘, odnosno, ‘Pančina D’oro’ ove godine pripala je, pomalo neočekivano, Maurisiju Sariju, treneru Napolija.

On je trijumfovao ispred trenera Juventusa Masimilijana Alegrija i Sasuola, Euzebija di Frančeska. Nagradu su birale kolege treneri iz svih 20 timova Serije A.

– Kada dobijem nagradu, to mi ne pričinjava neko zadovoljstvo, često ga smatram oduzetim vremenom od posla. Ali ovaj put, ova nagrada mi daje entuzijazam i sreću. Mislim da je to zbog toga što je to odluka mojih kolega – rekao je Sari.

Četiri godine uzastopno treneri Juventusa su dobijali ovu nagradu, a iako je Juventus i prošle sezone bio šampion Italije, nagrada je ovog puta otišla u ruke prekaljenog Maurisija Sarija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter