0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VESTI IZ BOLNICE: Jedan ruski navijač dobro, drugom morali da izvade ‘rezervoar krvi’

Objavljeno: 26.03.17 u 16:01

Rusi se iz minuta u minut inforrmišu o stanju dvojice povređenih napadača.
Senku na jučerašnji spektakl koji su priredili Crvena zvezda i Spartak Moskva je bacio još uvek nerazjašnjeni incident.

U tom sukobu su nastradala dva ruska navijača koja su hitno prevežena u bolnicu kako im se ukazala lekarska pomoć. Lakše je povređen Maksim Butrin koji će sasvim izvesno tokom dana napustiti bolnicu.

– Butrin je pri svesti, može da komunicira. Hemodinamika je stabilna. Stanje je pod kontrolom. Danas će biti urađen drugi deo operacije, ali ne intenzivan. Možda ćemo ga danas otpustiti, kazala je dežurna doktorka Branislava Stefanović.

Kod drugog navijača Spartaka, Pavela Bodrova, je povreda dosta teža, njemu je danas izvađena slezina i još uvek je na intenzivnoj nezi. Slezina se u medicini naziva i ‘rezervoarr krvi’, žlezda koja je blisko povezana sa cirkulatornim sistemom i nalazi se ispod dijafragme.

– Bodrovu je izvađena slezina i on ima hematom u gornjem delu bubrega. On je svestan, ali je i dalje na intenzivnoj nezi. Temperatura je normalna bez ikakvih komplikacija, kazala je doktorka za ‘Sputnjik’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter