0
Fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

VREMEPLOV: Kako su Mesi, Tevez, Krespo i ostali nadigrali pulene Ilije Petkovića, a sve to gledao Maradona lično (VIDEO)

Objavljeno: 25.03.17 u 23:55

Bilo je to na Svetskom pvenstvu 2006. godine u Nemačkoj.
Srbija i Crna Gora su se našle u grupi sa Holandijom, Argentinom i Obalom Slonovače.

Nakon što je Arjen Roben presudio našim momcima u prvom duelu na Mundijalu, sledio je najteži meč u grupi u kojem je morao da se izbegne poraz da bi se prošlo dalje. Ne da su puleni Ilije Petkovića poraženi, već su deklasirani od izabranika Hozea Pekermana.

Goleadu je već u šestom minutu najavio Maksi Rodrigez u Gelzenkirhenu. Nastavio je Kambijaso, da bi do poluvremena Maksi pogodio još jednom za 3:0 i odrađivanje velikog dela posla protiv SCG. U nastavku je tempo opao, ali je našu reprezentaciju od eventualnog povratka dodatno udaljio crveni karton Mateje Kežmana, posle kojeg su Argantinci u finišu još triput savladali Jevrića.

Prvo je legendarni Ernan Krespo povisio na 4:0 da bi se potom u listu strelaca upisala i dva igrača koja su šansu dobila sa klupe, budućnost te nacije – Leo Mesi i Karlos Tevez.

Mada su igrači selektora Petkovića pred poslednji duel u grupi bili eliminisani, maksimalno ozbiljno su ušli u utakmicu i već u 20. minutu imali prednost od 2:0, ali je Obala Slonovače preokrenula i pobedila sa 3:2.

(Izvor: YouTube/aarontawil)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

POSTAVE

Srbija i Crna Gora: Dragoslav Jevrić – Igor Duljaj, Goran Gavrančić, Milan Dudić, Mladen Krstajić – Ognjen Koroman (Danijel Ljuboja), Albert Nađ (Ivan Ergić), Predrag Đorđević, Dejan Stanković – Savo Milošević (Zvonimir Vukić), Mateja Kežman.

Argentina: Roberto Abondanzijeri – Nikolas Burdiso, Roberto Ajala, Gabijel Hajnce, Huan Pablo Sorin – Havijer Maskerano, Lučo Gonzalez (Esteban Kambijaso), Huan Roman Rikelme, Maksi Rodrigez (Lionel Mesi) – Havijer Saviola (Karlos Tevez), Ernan Krespo.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter