0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Turski derbi pripao Darušafaki, dodatan pritisak na Crvenu zvezdu (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.17 u 19:55

U drugoj utakmici 28. kola Evrolige Darušafaka je savladala Galatasaraj sa 73:67 i tako izvršila dodatno ugrozila Crvenu zvezdu na mestu broj osam.

Navijači Crvene zvezde sa velikom pažnjom pratili su zbivanja u Istanbulu, gde su se sastale dve turske ekipe, Darušafaka i Galatasaraj, obzirom da je prvopomenuti tim najveća pretnja Crvenoj zvezdi kada se radi o borbi za četvrtfinale Evrolige.

I Darušafaka je nastavila da diše za vratom crveno-belima iz Beograda, pošto su savladali Galatasaraj i upisali svoju 14. pobedu u sezoni.

Do nje su došli na mnogo teži način nego što se to očekivalo i kako se moglo naslutiti, pošto su tokom meča domaći imali više puta dvocifrenu prednost, ali su se gosti uvek vraćali i pre svega šutem sa distance smanjivali zaostatak.

Ipak, na kraju je treća deonica odlučila pobednika, pošto je taj period igre pripao Darušafaki sa 24:13, ali se ni tada Galata nije predavala, već je otpor slomljen tek u poslednjim sekundama utakmice.

Najbolji na meču bio je Bredli Vonamejker, strelac 22 poena, dva manje imao je Vil Klajburn, dok je Skoti Vilbekin ubacio 13. U timu Galatasaraja Vladimir Micov imao je 17, a Ostin Dej 11 ubačenih poena.

Crvena zvezda (skor 15-12) je i dalje u prednosti u odnosu na Darušafaku (14-14), a večerašnjom pobedom nad Barselonom napravila bi možda i ključan korak ka četvrtfinalu, iako ni tada ništa ne bi bilo rešeno.

Rezultati by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter