0
Fudbal

PANIKA U HRVATSKOJ: Ovakve mere bezbednosti se ne pamte još od gostovanja Srbije, huligani prete prekidom!

Objavljeno: 23.03.17 u 19:45

Uoči utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Hrvatske i Ukrajine u Zagrebu vlada pravo vanredno stanje. Policija došla do saznanja da se spremaju neredi na stadionu.

Već duže vreme u hrvatskoj javnosti vlada ogromno nezadovoljstvo radom tamošnjeg fudbalskog saveza a navijači ga najčešće iskazuju na potpuno pogrešan način, zbog kojeg najviše ispaštaju fudbaleri i pravi ljubitelji fudbala.

Hrvatki nogometni Savez je počev od 2005. godine pa do danas, zbog izgreda svojih navijača u kasu UEFA ubacio ukupno oko 900 000 evra, a uz to njihov nacionalni tim je neretko igrao pred praznim tribinama.

HNS strahuje da bi novi incidenti mogli da se dogode na narednoj utakmici, u kojoj će Hrvatska na „Maksimiru“ ugostiti reprezentaciju Ukrajine. Ove strahve je dodatno rasplamsala i policija, koja je potvrdila da ima saznanja da se sprema novi pokušaj prekida na ovoj kvalifikacionoj utakmici, te da oni već danima pretražuju udruženja navijača.

Zbog toga će gledaoci koji budu hteli da prisustvuju pomenutoj utakmici biti podvrgnuti rigoroznoj kontroli, kakva se na pamti još od susreta sa Srbijom iz 2013. godine. Svaki navijač će pre ulaska na stadion morati da prođe tri bezbednosna prstena a meč će obezbeđivati po 500 policajaca i redara.

Očekuje se da utakmici, koja je proglašena susretom visokog rizika, prisustvuje i oko 2000 gostujućih navijača, koji su se već uputili ka prestonici Hrvatske.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter