0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Teo razvalio Darušafaku za Delije, sad ‘Arena’ može da gori (VIDEO)

Objavljeno: 22.03.17 u 18:48

U veoma važnom meču za navijače Crvene zvezde, CSKA iz Moskve je na svom parektu deklasirao Darušafaku 95:85 i tako je ostavio na dve pobede manje od crveno-belih samo tri kola pre kraja ligaškog dela Evrolige.

Delije nisu imale brigu kada je reč o ‘armejcima’. CSKA predvođen Milošem Teodosićem razbio je četu Dejvida Blata i ostavio je na dve pobede manje od Anadolu Efesa i Crvene zvezde koja tek igra meč sa Olimpijakosom i mogla bi u slučaju pobede da ode na ‘plus tri’ samo tri kola pre starta Top 8 faze Evrolige.

‘Armejci’ su tokom celog meča držali vođstvo u svojim rukama. Već u drugoj četvrtini su imali ‘plus 13’ – 42:29, a potom i poen veću prednost 54:40. Ipak, Darušafaka se nije predavala, poenima Klajburna, Vonamejkera i Vilbekina se vratila na ‘minus šest’ 68:62 i u poslednjih deset minuta ušla sa kakvom takvom nadom da može do iznenađenja u Moskvi. Ipak, u poslednjoj četvrtini raspucao se kapiten Srbije Miloš Teodosić. Srpski as je počeo da zatrpava obruč Darušafake i prednost CSKA je rasla. Kada je naš plej pogodio trojku za 87:69 bilo je jasno da će šampion Evrope zabeležiti novu pobedu i obradovati Delije pred bratski meč Crvene zvezde sa Olimpijakosom. Na kraju 95:85 za CSKA iz Moskve.

Najefikasniji kod ‘armejaca’ bio je Teodosić sa 20 poena uz šut za dva 3-3, za tri 4-6 i 2-2 sa linije slobodnih bacanja. Takođe, naš as je upisao dabl-dabl učinak, imao je deset asistencija. Pratio su ga De Kolo i Hajns sa po 17 poena. Kod Turaka istakao se Vilbekin sa 26 poena, a Klajburn je dodao 13 koševa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter