0
Ostali sportovi

EVROGOOOL: Partizan je pobedio Hanover u LŠ, ali ovakvu golčinu u vaterpolu dugo niste videli (VIDEO)

Objavljeno: 22.03.17 u 21:28

Partizan je u 8. kolu B grupe Lige šampiona pobedio Hanover sa 13:9 (6:2, 3:2, 3:3, 1:2), što je bio prvi trijmuf crno-belih u ‘elitnom’ takmičenju.

Crno-beli su od početka zaigrali vrlo ozbiljno protiv rivala, koji je znao da namuči i favorite, a ove sezone osvojio je bod protiv juga u Dubrovniku.

Partizan je maestralno odigrao prvo poluvreme, u kome je stekao pet golova prednosti . Već u prvoj četvrtini crno-beli su, predvođeni raspoloženim Radomirom Drašovićem, u jednom trenutku bili na
“+5″(6:1). Hanover je uspeo dva puta da se približi na tri gola zaostatka (6:3 i 7:4), ali doma’i vaterpolisti su do poluvremena vratili pet pogodaka prednosti. Agresivno je Partizan igrao u odbrani, iz koje je gradio dobre napade. Od devet golova u prvom poluvremenu crno-beli su osam postigli iz pozicionih napada, a jedan iz peterca. Prvog igrača više dobili su u poslednjem minutu druge četvrtine, ali nisu uspeli da ga realizuju. Na drugoj strani, u pet situacija u kojima su se branili sa igračem manje samo jednom su poklekli.

U trećoj deonici Hanover je uspeo da uspostavi ravnotežu u igri i uz bolju realizaciju priđe na 10:7, pre svih zahvaljujući Darku Brguljanu , strelcu pet od sedam golova nemačkog tima u prva 24 minuta. Međutim, crno-beli su brzo vratili prednost sa ppoluvremena, svoja poslednja dva napada u trećoj četvrtini završili su golovima, a posebno jak utisak ostavio je Nikola Lukić, koji je u poslednjoj sekundi, sa pola terena, savladao Konga sa 12:7.

U poslednjoj četvrtini crno-beli su uspešno završili posao, nisu dozvolili da im se desi ono što i u Hanoveru, kada su pet minuta pre kraja vodili baš sa 12:7, a na kraju je nemački tim osvojio bod
(12:12).

Ipak, meč je obeležio već pomenuti spektakularni gol mladog Lukića sa pola terena o kome priča vaterpolo Evropa. Pogledajte i uživajte:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Partizan Raiffeisen – Vaspo Hanover 1898 13:9 (6:2, 3:1, 3:3, 1:2)

Bazen Banjica. Gledalaca: 300. Sudije:Kun (Mađarska), Garido (Španija). Igrač više: Partizan 5 (1), Hanover 10 (3). Peterci: Partizan 1 (1).

PARTIZAN RAIFFEISEN: Dobožanov, Lukić 1, Radanović, Repanović 2, Lazić 1, Manojlović, Drašović 4, Vučinić, Jakšić, Tanasković 3, Stojanović 1, M. Janković 1, Belopavlović. Trener: Milenković.
HANOVER: Kong, Balaton, Bukovski 1, Herman, Brguljan 5, Radović, Jokić, Vinkerhorst 2, Sekulić 1, Estranji, Tkač, Taplek, SUčić. Trener:Šefer.[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter