1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

OBJASNIO RAZLIKU: Vilijams podvukao paralelu između sadašnje Zvezde i one iz njegovog perioda

Objavljeno: 20.03.17 u 16:50

Plejmejker pogdoričke Budućnosti smatra da je ključ ovakvih igara crveno-belih upravo dragoceno iskusktvo koje su skupili proteklih godina.

Američki plejmejker u redovima crnogorskog šampiona, Markus Vilijams, juče je pognute glave napustio halu u kojoj je do nedavno igrao kao domaćin, nakon poraza od kluba sa kojim je 2015. godine uzeo triplu krunu.

Kako on kaže razlika između tadašnjeg tima Crvene zvezde od ovog današnjeg u iskustvu koje su mnogi igrači u protekle dve sezone prikupili i naravno u tome što e veći deo tima ostao na okupu.

-Pre dve godine mnogi od ovih igrača su još pokušavali da shvate kako da igraju protiv jake konkurencije, a sada su upravo oni postali ta jaka konkurencija. Ovi momci su sada stariji i kao tim ne praveiste greške koje su pravili pre dve ili tri godine. Tu su Mitrović, Dangubić, Jović, momci koji su imali 21 ili 22 godine kada sam igrao sa njima. Sada vidiš njihov napredak, samopouzdanje i razvoj po pitanju mnogo stvari-, rekao je Vilijams.

Ekipa Dejana Radonjića je čini se bez prevelikih problema uspela da dođe do vođstva od 1:0 u polufinalnoj seriji i sada im je neophodna još samo jedna pobeda za plasman u očekivano finale.

-Mi smo pokazali svoju snagu, ali oni su veoma dobri u korišćenju protivnikovih grešaka. Dobro su izbalansirani, imaju na svakoj poziciji po dva igrača koji mogu da odu u bilo koji tim ove lige i da budu drugi ili treći u hijerarhiji. Jović je van tima, ali imaju Čarlsa i Voltersa. To su dva talentovana plejmejkera. Ne mislim da im bilo šta fali, timski ne posustaju ni malo. Naplatili su svaku našu grešku na meču.- rekao je Vilijams koji kako navodi ove sezone i nije stizao previše da pogleda mečeve svog bivšeg tima u Evroligi.

Ne toliko. Kada sam kod kuće igram video igrice, pričam sa porodicom… Ne želim da se preopretim praćenjem košarke. Pogledam utakmicu ako vidim da je na TV-u, ali ne organizujem večeri tako da mi to bude glavni događaj.- završio je Amerikanac.

 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter