2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Sjajna Zvezda umalo ‘prokockala’ pobedu, Delije ‘položile ispit’ i u gostima (VIDEO)

Objavljeno: 16.03.17 u 22:45

Crveno-beli su uz pomoć svojih navijača u Milanu došli do veoma bitnog trijumfa.
Crvena zvezda je rezultatom 78:71 savladala Armani u okviru 26. kola Evrolige.

Meč je trojkom otvorio Branko Lazić i nagovestio odlično šutersko veče gostujućeg tabora koji je tako i došao do prrednosti u startu. U igru Italijane vraća Milan Mačvan čiji su poeni ispraćeni salvom uvreda koje pristižu sa tribina, iako je njegov tim domaćin. Čarls Dženkins je uzeo posao u svoje ruke i bio nemilosrdan prema nekadašnjem timu, nakon trojke Lazića je vezao sedam poena i držao crrveno-bele u vodstvu. Prvi put do dvocifrene razlike Zvezda stiže poenima Gudurića koji nakon utrčavanja ostaje sam ispod koša i tu situaciju lako rešava, a ubrzo i Dženkins postiže nove poene. U finišu prvog kvartala je Milko Bjelica odveo gostujuć tim na plus 15 nakon što je ispravio svoj zicer pored Meklina u reketu ‘manekena’.

Erupcija oduševljenja Delija u Milanu izazvana trojkama Marka Simonovića na startu druge deonice. Iskusni košarkaš je opet zablistao sa linije 6,75 i razoružao svoje čuvare. Zvezda je imala priliku da ode i na 20 razlike, ali je nije iskoristila, pa je usledila bolja igra Armanija koji je nakon dužeg vremena imao jednocifren zaostatak. Rakim Senders je u tim momentima vukao Olimpiju, ali su crveno-beli do poluvremena sačuvali veoma dobru prednost.

(Izvor: YouTube/MagicMoment)

Tim Dejana Radonjića je i u drugom poluvremenu retko ‘puštao’ Armani na jednocifreno rastojanje, mada je na četiri minuta do kraja treće četvrtine crnogorski strateg bio primoran da zatraži tajm-aut i prekine seriju domaćih. Što mu nije pošlo za rukom, srpski tandem, Mačvan Raduljica, je zaigrao sjajno i spustio tim iz Milana na svega šest poena zaostatka, ali je u bitnom momentu Zvezda ponovo zaigrala dobro i pred završnu četvrtinu obezbedila plus od 10 poena.

Crvena zvezda je poslednju deonicu započela loše, ređali su se promašaji i greške, što je Olimpija koristila i stigla do izjednačenja zahvaljujući fenomenalnoj realizaciji u tim momentima. Na pet minuta do kraja Kuzmić postiže prve poene u ovoj četvrtini za goste, ali Meklin ne dozvoljava da Beograđani ponovo pobegnu. To se ipak desilo novim košem Ognjena Kuzmića. Dobrom igrom pre svega u napadu tim Dejana Radonjića drži prednost od pet poena sve do kraja, dok na klupi Milana sede Mačvan i Raduljica, igrači koji su gradili preokret italijanskog tima. Na kraju, Zvezda ipak dolazi do pobede, koja je bila upitna početkom poslednje četvrtine.

U Zvezdi je sa 15 poena bio najbolji Ognjen Kuzmić, koji je uz to uhvatio i sedam skokova. Marko Simonović je postigao 13 poena, dok je jedan manje imao Marko Gudurić, a 11 Čarls Dženkins. Riki Hikmen je na drugoj strani ubacio 14 poena, a Rakim Senders 12.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

2 Komentara

  1. Pa gde vam je Vinjak Todorić da nam sad objasni kako je Zvezda pobedila a on je nije odigro na lističu….a bila je dobra Kvota

    0
    0
    Odgovori
  2. Svaka cast, top 8 sve blize. Da se primetiti da se gdk uvukao u svoju buvaru i ne izlazi, nema ga neko vreme, vec se brinem za njegovo stanje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter