0
Auto Moto

DIREKTOR MEKLARENA: Neophodni su nam bolji uslovi za Alonsa

Objavljeno: 15.03.17 u 14:36

Erik Bulije rekao je danas da je važno da ekipa omogući Fernandu Alonsu bolid kojim će biti zadovoljan, pošto bi u suprotnom španski vozač mogao da nastupa za neki drugi tim u šampionatu Formule 1.

Meklaren nije imao mnogo uspeha tokom predsezonskih testiranja u Barseloni, pošto s Hondin motor nije pokazao kao pouzdan. Posle dve teške sezone u Meklarenu i trenutne situacije, pojačale su se spekulacije da bi Alonso mogao da napusti ekipu ako mu sve to postane previše.

Alonso je prošle godine kritikovao bolid i motor Meklarena, u nekoliko navrata i tokom samih trka. Njegov ugovor ističe na kraju godine, a dvostruki svetski šampion nedavno je rekao da želi da ostane u Formuli 1 i naredne godine.

Bulije je rekao da je važno da ekipa omogući Fernandu Alonsu bolid kojim će biti zadovoljan. Upitan o navodima da će Alonso otići iz Meklarena ako rezultati ne budu dobri, Bulije je rekao da se „uvek mnogo priča o tome“.

– Fernando je iskren prema nama, isto kao što smo mi prema njemu. Prvo je želeo da vidi kakva su nova vozila za ovu sezonu i kakva su nova pravila. Mislim da mu se svidja nova formula. On želi da bude konkurentan i svetu i sebi pokaže da je talentovan, rekao je Bulije za list AS.

– Moramo da budemo konkurentni, ako želimo da Alonso bude srećan. Ako budemo konkurentni, biće zadovoljan, a ako ne budemo, onda će on doneti odluku…, dodao je Bulije.

On je naveo da je već razgovarao sa Alonsom o narednoj godini, ali da je još rano reći da li je bilo napretka u pregovorima.

Alonso je osvojio šampionske titule 2005. i 2006. godine. Iako je od poslednje titule prošlo više od 10 godina, Bulije je rekao da ne sumnja da je Alonso i dalje najbolji vozač.

– Ne želim da vam dajem previše informacija, pošto znam da mnogo ekipa želi tu informaciju, ali on je najbolji. Bez sumnje. On je najbolji, rekao je Bulije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter