0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Definitivno je poznato u kojim će evropskim takmičenjima učestvovati najbolje ekipe iz regiona!

Objavljeno: 15.03.17 u 10:35

Ekipama koje su se plasirale u plej-of osigurana su mesta u Evroligi, odnosno Evrokupu, potvrdio je Krešimir Novosel. Neizvesno koliko će klubova dogodine učestvovati u regionalnom takmičenju.

Utakmicom između Crvene zvezde i Budućnosti stavljena je tačka na regularni deo sezone ABA lige, ali i data uvertira za okršaje u plej-ofu. Diketor ABA lige Krešimir Novosel je u razgovoru za „Večernje novosti“ potvrdio da će četiri najbolje ekipe imati mesta u evropskim takmičenjima pod organizacijom EKA i to šampion u Evroligi, dok će ostale tri ekipe obezbediti Evrokup.

-Mi, kao članovi EKA, imamo mesta u Evroligi i Evrokupu. Što se FIBA Lige šampiona tiče, to je išlo preko nacionalnih federacija – objašnjava prvi operativac Lige, u izjavi za „Večernje novosti“.

On je upravo završenu sezonu ocenio kao uspešnu i veoma zinimljivu kako u borbi za vrh tako i za iopstanak.

-Generalno možemo da budemo zadovoljni. Bila je zanimljiva borba za drugo mesto do samog kraja, kao i za opstanak –  rekao je Novosel i dodao da još uvek nije odlučeno da li će se u naredno izdanje ABA lige ući sa 12 ili 14 klubova. Međutim ono što je sigurno Srbija će i dogodine imati četiri predstavnika u ovom takičenju.

. Sve zavisi od odluke vlasnika klubova – kratko je zajljučio Novosel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter