1
Ostali sportovi

Foto: facebook.com/proreccowaterpolo1913

PRLAINOVIĆ UPOZORAVA: Vaterpolo u Srbiji se gasi!

Objavljeno: 12.03.17 u 11:30

Nakon osvajanja zlata u Riju, Andrija Prlainović je skrenuo pažnju javnosti na teškoće s kojim se suočavaju naši sportisti, međutim kako kaže taj govor ništa nije promenio.

Majstor vaterpola iz Herceg Novog se ne oglašava prečesto u medijima, ali je njegova poslednja izjava nakon osvjanja titule Olimpijskog šampiona u Riju uzburkala strasti u Srbiji.  On je tada kritikovao odnos države prema sportistima, odnosno premala ulaganja u sport a pola godine kasnije ništa se povodom toga nije promenilo.

Prlainović je u razgovoru za „Blic“ ponovo govorio o stanju u srpskom vaterpolu i izrazio zabrinutost za sudbinu naših klubova.

Što se tiče te izjave, najmanje je bitno da li ju je neko lično shvatio i na koga je ona usmerena. Ono što je najtužnije i što se desilo, što je realno, jeste stanje u našem klupskom vaterpolu. Ono što sam tada rekao počelo je brzo da se potvrđuje, od mnogih, i u vaterpolu i u drugim ekipnim sportovima po klubovima. Eto, i Partizan i Zezda su u nikad goroj stiuaciji i veliko je pitanje kako će ubuduće izgledati oba kluba. To je ono što je najbitnije od cele te halabuke posle mojih reči. Izjava kao izjava, bilo je i ovakvih i onakvih pre, ali je mnogo bitnije kakvo je stanje u našem vaterpolu, a mogu da potvrdim koliko je loše. Nikad lošije, po informacijama koje dobijam iz naših klubova-, rekao je Andrija.

On upozorava da bi propast klubova u skorijoj budućnosti neminovno dovela i do sloma reprezentacije koja godinama dominira.

-Ne znam kakva je budućnost. Teško je prognozirati. Imamo kvalitet, verujem da narednih pet, šest godina možemo da budemo u svetskom vrhu, ali može da nam se desi da jednom skliznemo, da nas više ne bude. Znam kakav je status vaterpola u Italiji i Mađarskoj, gde sam igrao, čije reprezentacije pobeđujemo na velikim takmičenjima i uvek nam gledaju u leđa. Nezahvalno je prognozirati, ali se to sve troši i ne znam dokle će to trajati. Ne radi se dobro jer vaterpolo nakon svih rezultata nema svoje mesto u društvu i nije pronađen način za finansiranje klubova. Veliko je pitanje kako će oni izgledati u budućnosti, a srpski reprezentativci iz njih dolaze. Slika budućnosti vaterpolo sporta u Srbiji je pomalo siva.- rekao je Prlainović za „Blic“

Naš as žali što je od najvećeg uspeha našeg vaterpola stanje u ovom sportu ostalo ne promenjeno i dodaje da se sa takvom situacijom već polako pomirio.

Ja sam s tim završio. Niti sam imao želju da se bilo kome dopadnem, niti kakva će biti nečija reakcija. Hteo sam da kažem šta je surova realnost i skrenem pažnju na moj sport i situaciju u njemu. Ništa se od te izjave nije promenilo i to je najbitnije. Živimo u takvoj zemlji gde se manje-više niko ne poštuje. S tim sam se pomirio i nemam više nikakvo posebno mišljenje o izjavi i načinu kako su prenete moje reči i nekim delom iskonstruisani i pojedini naslovi.- zaključio je razočarani Prlainović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter