0
Košarka

NBA: Sjajni Jokić nastavlja da ’gazi’, Bjelica solidan u porazu, Vestbruk piše istoriju (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 12.03.17 u 09:05

Noćas je u najjačoj košarkaškoj ligi sveta odigrano 12 utakmica, a u centru pažnje naše javnosti bili su naravno mečevi Denvera i Minesote.

Nagetsi nastavljaju da „gaze“ ka plej ofu, a jedan od najzaslužnijih za to je naš Nikola Jokić koji je ponovo bio među najboljima na parketu i predvodio svoj tim do pobede nad Sakramentom, rezultatom 105:92.

Jokić je za 30 minuta provedenih na parketu zabeležio dabl-dabl učinak od 20 poena, 14 skokova a uz to je dodao po dve asistencije i ukradene lopte. Najefikasniji u timu iz Kolorada bio je Geri Heris sa 24 poena, Danilo Galinari je dodao 15 a Džamal Marej 14 poena.

U ekipi Sakramenta najefikasniji je bio Badi Hild sa 17 poena, Tajrik Evans je postigao poen manje, dok je Vili Koli-Stein ubacio 13 poena uz pet skokova.

Izvor:Youtube/DownToBuck

Drugi naš predstavnik u sinoćnjim mečevima, Nemanja Bjelica, pružio je jednu solidnu partiju u porazu svoje Minesote od Milvokija rezultatom 102:95. Naš košarkaš je na ovom meč ponovo imao dobru minutažu, na parketu je proveo 31 minut, a za to vreme upisao je 8 poena 5 skokova, 3 asistencije i blokadu. Najefikasniji kod „Vukova“ bio je Karl Entoni-Tauns sa 35 poena i 14 skokova a odličan učinak imao je i Riki Rubio koji je uz 22 poena podelio i 8 asistencija.

Bakse je do pobede predvodio Toni Snel s 19 poena i 6 skokova, Janis Adentokubo je uz 18 poena imao i 7 asistencija i 4 skoka a Met Delavedova je ubacio 16 poena.

Izvor:Youtube/NBA Show

Nešto ranije odigran je meč između Oklahome i Jute, u kojem je ponovo briljirao Rasel Vestbruk koji je predvodio Tanderse do pobede nad Jutom (112:104) svojim 32. Tripl-dablom u sezoni. Vestbruk je meč završio sa 33 poena 14 asistencija i 10 skokova i tako na večnoj listi pretekao legendardnog Vilta Čembrlena po broju tripl-dablova u jednoj sezoni.

Odličnu partiju u ekipi oklahome pružiio je i Viktor Oladipo koji je ubacio 22 poena, Enes Kanter je dodao 16 poena u 6 skokova, dok je Tadž Gibson imao poen manje uz isti broj skokova.

Izvor:Youtube/Pleasant Shows

Kod Jute najviše su se istakli Dante Eksum sa 22 poena i Alek Burks koji je ubacio poen manje.

U utakmici koja je trebala da bude derbi večeri San Antonio je lako izašao na kraj sa Golden Stejtom, koji je sinoć odmara svoje glavne igrače Karija, Tompsona, Igudalu, Grina dok je Durent od ranije povređen.

„Mamuze“ za koje nisu igrali Oldridž i Lenard slavile su rezultatom 107:85, a do pobede ih je predvodio Pati Mils sa 21 poenom a zapažen je bio i bivši košarkaš Partizana, Davis Bertan koji je dodao 13 poena (3/5 za tri) kao i Kajl Anderson koji je uz 13 poena imao i 8 skokova i 6 asistencija.

U odsustvu svih zvezdi tima, kod Voriorsa je blistao Ian Klark sa 36 poena i 5 skokova dok je Zaza Pačulia ostvario dabl-dabl učinak sa  11 poena i 12 skokova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter