0
Dejvis kup

NIŠTA OD TENISKOG KLASIKA U ARENI: Nadal ima preče stvari od Dejvis kupa, kritike na račun ITF-a

Objavljeno: 11.03.17 u 13:30

Španski teniser Rafael Nadal potvrdio je da neće nastupati na meču koji njegova reprezentacija igra u Beogradu, od 7. do 9. aprila.

Nadali su se ljubitelji tenisa u Srbiji da bi početkom aprila mogli da prisustvuju jednom takvom teniskom klasiku kakav je meč između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Nažalost od toga definitivno neće biti ništa.

Rafa je potvrdio da nema nameru da dolazi u Beograd jer ga u tom periodu očekuju važnije stvari.

-Ne znam da li će biti važno da igram ili ne, ali to nije dobar trenutak u sezoni jer moram da se pripremam za šljaku-, rekao je Nadal.

On je takođe uputio kritike na račun ITF-a, za koji smatra da radi loš posao kada je u pitanju takmičenje u Dejvis kupu. On smatra da su problemi u ovom takmičenju mnogo veći od broja setova tokom meča.

-Po mom mišljenju, rešenje za Dejvis kup nije smanjiti broj setova sa pet na tri, tako nećemo dobiti novog šampiona svake godine. Mislim da to devalvira takmičenje. Ako najbolji igrači ne igraju svake godine, to onda znači da nešto radite pogrešno. Potrebne su promene, ali ITF razmišlja samo o malim stvarima-, smatra španski teniser.

On smatra da bi takmičenje znatno dobilo na interesovanju i značaju kada bi se igralo po principu fudbalskog svetskog prvenstva.

-Dejvis kup je divno i uzbudljivo takmičenje. Da biste zadržali taj nivo, morate da radite u najboljem interesu igrača. Teniseri moraju da se osećaju prijatno dok igraju za reprezentaciju. Ako se igra samo jednom godišnje, igrači će biti mnogo motivisaniji-, zaključio je Nadal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter