0
Evropske lige

FOTO: Zlatan Ibrahimović

LIGA EVROPE: Hrabri Rostov remizirao sa Junajtedom, pobede Anderlehta i Kopenhagena (VIDEO)

Objavljeno: 09.03.17 u 20:59

Od 19h odigrane su tri utakmice osmine finala Lige Evrope a u njima je najviše profitirao Anderleht koji sa Kipra nosi pobedu bez primljenog gola.

Utakmica u Rostovu odigrana je po vrlo teškom terenu pa i ne čudi što na njoj i nismo videli previše. Kraj Dona smo videli jednu ne preterano atraktivnu utakmicu u kojoj su Rostov i Mančester junajted remizirali rezultatom 1:1.

Ruska ekipa ušla je u ovu utakmicu sa željom da se nadigrava sa slavnim rivalom, ali kao što rekosmo teren večeras nije dozvolio previše lepote u igri. Prvih tridesetak minuta proteklo je praktično bez ikakvih uzbuđenja a onda je na scenu stupio Zlatan Ibrahimović.

Igrao se 35. minut meča kada je Šveđanin prihvatio jednu loptu od Felainija, lepo probio po levoj strani a onda kao na tacni servirao gol šansu Mihtarijanu koji nije imao problema da loptu smesti u mrežu. Ovo je bio i konačan rezultat prvog poluvremena a  nastavak je doneo mnogo odlučniju igru domaćina.

Rostov je drugi deo počeo sa željom da pred revanš u Engleskoj obezbedi što bolji rezultat i takav pristup im se isplatio jer je u 53. minutu Aleksandar Bukharov poravnao rezultat, posle maestralne asistencije Kalačeva.

U nastavku je bilo uočljivo da je ruska ekipa mnogo odlučnija u nameri da postigne drugi pogodak nego što je to bio Junajted ali promene rezultata nije bilo. Veliki problem po Rostov u revanšu biće izostanak asistenta Kalačeva i kapitena Gackana, koji su danas zaradili parne žute kartone.

Zanimljiv meč viđen je u Kopenhagenu gde je gostovao bivši prvak Evrope, Ajaks ali domaćin uošte nije bio impresioniran svojim slavnim rivalom.

Danci su stigli do vođstva već u prvom minutu utakmice preko Falka, da bi konačan rezultat prvog dela postavio Kasper Dolberg u 32. minutu. Ipak da domaćin ponese prednost na revan u Amsterdam postarao se Andreas Kornelijus u 59. minutu. 

 

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

APOEL-Andrleht 0:1 (0:1)
(Staču 29)

Kopenhagen-Ajks 2:1 (1:1)
(Falk 1, Kornelius 59-Dolerg 32)

Rostov-Mančester junajted 1:1 (0:1)
(Mihtarijan 35-Bukharov 53)

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter