0
Auto Moto

FORMULA 1: Botas najbrži na testiranjima u Barseloni

Objavljeno: 08.03.17 u 16:02

Vozač Mercedesa Valteri Botas ostvario je najbrže vreme na prepodnevnom predsezonskom testiranju Formule 1 u Barseloni.

Botas je danas prevezao krug za 1:19,310 sekundi na stazi Katalunja u Barseloni i bio je brži za skoro četiri desetinke u odnosu na svoj rezultat od prošle nedelje, kada je takodje bio najbrži. To je najbolji rezultat na stazi u Katalunji otkako su na njoj uvedene odredjene promene pre 10 godina.

Drugo mesto zauzeo je Felipe Masa iz Vilijamsa, koji je ostvario rezultat od 1:19,420 minuta. On je vozio 63 kruga. Brazilac je na kraju prošle sezone objavio da je završio karijeru, ali se vratio iz penzije kako bi u ekipi zamenio Botasa, koji je prešao u Mercedes, nakon što je Niko Rozberg završio karijeru, pet dana pošto je osvojio šampionsku titulu.

Vozač Ferarija Kimi Raikonen bio je treći sa skoro sekundom zaostatka za Botasom (1:20,406), a iza njega Maks Verstapen iz Red Bula sa 1:20,432. Raikonen je vozio 39 krugova, a Verstapen pet manje.

Ekipa Meklarena imala je mnogo problema od početka testiranja. Fernando Alonso vozio je 27 krugova i bio je najsporiji, sa skoro četiri sekunde zaostatka za Botasom.

Šampionat Formule 1 počinje 26. marta trkom za Veliku nagradu Australije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter