7
Domaći fudbal

FOTO: partizan.rs

MIJATOVA ANALIZA DERBIJA: Sada vidite zašto je fudbalu neophodna tehnologija, gol Đurđevića čist!

Objavljeno: 07.03.17 u 18:04

-„Kada se sve to pogleda nekoliko puta na usporenom snimku vidi se da je lopta možda malo zakačila lakat, međutim, to je nešto što se ne svira“.-

Naš legendarni reprezentativac i bivši napadač Partizana , Predrag Mijatović, za klupski sajt crno-belih dao je detaljnu analizu 153. večitog derbija, konstatujući da akteri nisu bili na očekivanom nivou. On je istakao da je pored uobičajne tenzije koju derbi nosi na kvalitet uticao i veliki ulog meča.

-Moram da kažem da derbi kao utakmica nije bio na visokom nivou, barem što se tiče fudbalske igre. Međutim, svaki derbi je poseban i važan i to se videlo po samoj igri oba tima- rekao je Mijatović.

On je ocenio da je kod Partizana bila uočljivija veća želja za pobedom dok se kod crveno-belih od starta videlo da ne bi imali ništa protiv ni da se utakmica završi podelom bodova.

-Partizan je ušao u utakmicu jako koncentrisano i dominirao u prvih desetak, petnaestak minuta. Videlo se da je cela priprema za utakmicu išla u pravcu da Partizan osvoji tri boda i smanji prednost koju Crvena zvezda ima u ovom trenutku. Prvo poluvreme se završilo tom dominacijom Crvene zvezde i nekako su i oni shvatili da prednost svog terena i podršku koju su imali tokom čitave utakmice treba da iskoriste, mada se po igri Crvene zvezde videlo da njima i nerešen rezultat odgovara.- naveo je popularni Mijat.

Naravno ono o čemu se posle derbija najviše pričalo su sudijski propust kod vodećeg pogotka Crvene zvezde, a legenderni napadač kaže da ga je zaprepastilo što ni jedan sudija nije registrovao onako očigledan detalj.

-Nisam mogao da verujem da je gol priznat, s obzirom na to da je bilo očigledno, ne samo za nas koji smo to gledali na televiziji, nego mislim da je to bilo očigledno i na samom terenu da je lopta bila u gol-autu. Petorica sudija bi po nekakvoj logici trebalo da pokriju svaki delić terena. Pomoćni sudija jedan, pomoćni sudija drugi, glavni sudija, svi su nekako bilo dosta blizu. Možemo da pretpostavimo da glavni sudija možda nije mogao dobro da vidi jer je akcija bila brza ili ga je neko zaklonio, međutim, pomoćnici su morali da vide da je lopta izašla van terena i da je potpuno apsudrdno da je taj gol priznat. To samo potvrđuje teoriju da FIFA ima potpuno pravo kada želi i traži da se fudbal osloni na jednu vrstu tehnologije. Mislim da je tehnologija neophodna.- rekao je Mijatvović.

Što se tiče pogotka Uroša Đurđevića nekadašnji golgeter je imao samo reči hvale za reakciju mladog napadača crno-belih, ocenivši da je to pogodak koji je „spasio“ prvenstvo.

-Sam gol i reakcija Đurđevića su izuzetni. Kada se sve to pogleda nekoliko puta na usporenom snimku vidi se da je lopta možda malo zakačila lakat, međutim, to je nešto što se ne svira. Dobar ulazak, napad na loptu i pogodak koji je Partizanu dao nadu da prvenstvo još nije gotovo.- zaključio je Peđa.

0
0

7 Komentara

  1. Gol Djurdjevića je regularan…Pitajte i tog Mrakića.Greška je kod gola Zvezde,jer je lopta pre toga napustila teren.Terza mangup prebacuje lopticu na drugu stranu.Au Terza,Terza baš si šašav…Te tvoje glupe fore može samo polusvet da prihvati.Reci,opet sam promašio sa pojačanjima i gotovo,a ne da menjate sudije,pa sada otimate i tribinu u NS ili se ne igra.Izvini,nisam te prepoznao.Terza,borac za pravdu!!!Hahahahahah…

    0
    0
    Odgovori
  2. U kosarci se verovatno ne svira a u fudbalu….kao fudbalski funkcioner trebalo bi da se pozabavi fudbalskim pravilima. Ima lepa knjiga koga zanima izasla jos letos sa novim pravilima za 2016/17. Oba gola neregularna. Rezultat 0:0 kao i sudjenje Maja Vujovica i pomocnika 0, uostalom kao i kompletan derbi koji je bio za 0. Jedina svetla tacka broj gledalaca i ponasanje igraca u odnosu na razne gluposti koje smo imali prilike da gledamo u nekim predhodnim utakmicama kada su igrali Zvezda i Partizan.

    0
    0
    Odgovori
  3. Malo ga zakacila u lakat i zato je cist?Inace je laktom dozvoljeno da se igra i daju golovi,to je opstepoznato u crno belom svetu i vise nigde.Dovoljno je biti grobar makar jednu polusezonu i zaraditi epitet najneobjektivnijih navijaca na svetu.Da nije loptu udario laktom,lopta ne bi ni otisla u gol a laktom je skrenuo sa svog puta i sproveo u mrezu ali to je vama regularno.Kakvi ste licemeri,neverovatno…

    0
    0
    Odgovori
    • Zivota ti ne pricaj gluposti nije loptu ubacio laktom nego kada je udario glavom zakacila ga je u podlakticu i nije znato promenila pravac

      0
      0
      Odgovori
  4. Slazem se da je URKE32 NEPLANIRANO ‘spasio“ FKP od vec unapred ‘dobijene’ tj. dirigovane tekme, kao i za „neophodnu tehnologiju“, koju, doduse mali ‘organi VEC delimicno koriste, ALI, za UCENE, kradju, proneveru, korupciju..i to SVE u korist aboliranog fk .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter