0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LALATOVIĆ PRED RAD: Idemo meč po meč, ako uđemo u plej of biće to ogroman uspeh

Objavljeno: 07.03.17 u 15:12

Fudbaleri Čukaričkog ugostiće sutra na svom terenu ekupi Rada, a uoči ove utakmice svoja isčekivanja izneo je trener „brđana“, Nenad Lalatović.

Počektom prolećnog dela šampionata Čuka se predvođena novim trenerom probudila i sada su se ciljevi znatno promenili. Od borbe za puko preživljavanje u eliti, koja se po vrlo lošoj jeseni mogla naslutiti, cilj je odjednom postao ulazak u plej of, koji sada nije tako daleko.

Ipak s obzirom da su do kraja regularnog dela prvenstva ostala svega tri kola, a od pozicije koja vodi u plej of ih deli osam bodova, jasno je da u toj borbi ne zavisi sve samo od igrača Čukaričkog. Prva prepreka koja ih čeka na putu do cilja biće gradski rival, Rad.

Nenad Lalatović uoči ovog duela ističe kadrovske probleme sa kojima se njegova ekipa suočava.

-Najverovatnije neću moći da računam na jako bitne igrače za nas, Ognjena Ožegovića, Petra Jovanovića i kako stvari stoje na Docića. Za svaki tim je puno kad vam ne igraju tri standardna igrača, još kad se uzme u obzir da u timu imamo fudbalere koji su sad standardni, a nisu odigrali po godinu dana utakmicu zbog teških povreda, to nam otežava meč i zato sam zabrinut. Apsolutno verujem u svoje fudbalere, imamo kvalitet, ali ne volim puno da rotiram kad se ekipa uigra. Nadam se da ovi izostanci neće mnogo uticati na našu igru. rekao je Lalatović.

On je takođe iskoristio priliku da pohvali ekipu Rada, za koju smatra da će biti izuzetno težak protivnik.

-Moram da kažem da je Rad do sad najkvalitetniji tim po imenima sa kojim ćemo igrati. Tu prevashodno mislim da imaju mlade i perspektivne igrače, koji igraju već dve ili tri godine u Superligi poput povratnika Rodića koji je igrao Ligu šampiona mladih, zatim reprezentativca Lutovca, Mladenovića, Denića,Maraša. – rekao je strateg Čukaričkkog ali je naglasio da ipak očekuje pobedu svog tima.

-Igramo na našem stadionu, pred našim navijačima i želim da moji igrači daju svojih 110 posto mogućnosti. Dobro smo se pripremali, pobedili smo na teškom gostovanju, atmosfera je dobra. Očekujem tešku i neizvesnu utakmicu, ali opet povoljnu po nas, jer su nam bodovi neophodni i daćemo sve od sebe da ih zabeležimo.- rekao je Lalatović.

Ipak uprkos dobrim partijama na startu proleća, trener Čukaričkog smatra da je plej-of još uvek daleko za njegovu ekipu.

-Nismo mi još blizu plej ofa, a ni ne zavisi sve od nas. Kad bismo pobedili sve utakmice što je teško i ukoliko i drugi budu pobeđivali može se desiti da ne uđemo u plej of. Nama je bitno da igramo od utakmice do utakmice, da se trudimo i budemo sve bolji i da uzmemo što više bodova, a ako uđemo u plej of onda je to stvarno ogroman uspeh mojih igrača. Kad bi od ekipe koja se borila za opstanak i imala samo 20 bodova, primila najviše golova uz Borac iz Čačka u jesenjem delu došli do plej ofa, onda bi to bio znak da su se oni trgli i da loš rezultat nije bio ni do trenera ni do igrača nego splet nekih nesrećnih okolnosti.- zaključio je Lalatović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter