0
Evropske lige

VREMEPLOV: Nisu znali šta ih je snašlo, ovako je ’Rijazor’ progutao veliki Milan u meču za pamćenje (VIDEO)

Objavljeno: 06.03.17 u 00:13

Večeras ćemo se baviti jednim od najluđih dvomeča u istoriji Lige šampiona, konkretnije revanš mečom četvrtfinala između Deportiva i Milana, u kojem su Italijani prokockali veliku prednost iz prvog meča.

Kroz istoriju „rosonera“ prednost od tri gola se u nekoliko navrata pokazala kao jako opasna, a upravo sa tolikom razlikom je posle prvog meča ekipa Milana doputovala u Galiciju.

Tim koji je tada predvodio Karlo Anćeloti utakmicu na „San Siru“ je rešio u svoju korist rezultatom 4:1, pa je delovalo da je ovaj revanš čista formalnost. Tako su se fudbaleri italijanskog velikana i ponašali veći deo meča, što im se i te kako obilo o glavu.

Tim iz La Korunje je svoje nade, koje su tada verotatno svima osim njih delovale bedno, temeljio na pogotku Valetra Pandijanija iz prvog meča, ali prolaz je ipak delovao svetlosnim godinama daleko.

Međutim tako nisu mislili fudbaleri Deportiva jer u suprotnom nikako ne bi došli do jednog od najvećih preokreta u istoriji najelitnijeg evropskog takmičenja. Domaćin je nošen energijom sa tribina od starta krenuo silovito na Milan, čiji igrači kao da su već bili mislima u polufinalu. Ipak do njega je trebalo pregrmeti „pakao“ Galicije.

Već u petom minutu Pandijani je postigao i drugi gol u ovom dvomeču i dodatno dolio ulje na vatru koja je kuljala sa tribina legendarnog  „Rijazora“. Trebalo je dati još dva gola, a Depor je bio rešen da to obavi što pre.

Imao je i Milan svojih šansi, od toga najbolju Kaka, koji je u situaciji jedan na jedan sa Molinom imao priliku da možda i stavi takčku na ovaj dvomeč, ali je španski golman maestralno intervenisao.

Nastavak prvog  dela u potpunosti je pripao domaćinu koji je do odlaska na odmor uspeo da postigne još dva pogotka, iako su lako mogli bar još toliko.

Najpre je u 35. minutu Huan Karlos Valeron iskoristio katastrofalnu procenu Dide, koji je na jedan centaršut „zaplivao“ u prazno, i glavom ubacio loptu u nebrenjenu mrežu, a pravi delirijum na stadionu doneo je Albert Luke maestralnim golom minut pre kraja prvog dela igre.

Dakle već do poluvremena Španci su imali rezultat koji im je garantovao prolaz u polufinale a nisu se zaustavili ni u nastavku. Ni u drugom delu Deportivo se nije branio, već je igrao kao da im još jedan gol nedostaje za prolaz i do njega su došli u 76. minutu.

Kažu da sreća prati hrabre a ona je tada pogledala Huana Frana, čiji je šut na putu ka golu zakačio Kafua i prevario Didu za konačnih 4:0. Tek tada kao da se Milan probudio i pokušao da pogotkom izbori bar produžetke, ali je Hoze Molina bravurama na golu to osujetio i zaokružio jednu maestralnu partiju kompletnog tima.

Tako je Deportivo na senzacionalan način prošao u polufinale, gde su jednim pogotkom eliminisani od kasnijeg šampiona Porta. Ipak ovaj njihov dvomeč sa „rosonerima“ ostaće zauvek zapamćen kao jedan od najuzbuljivijih u istoriji Lige šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter