0
Košarka

ESPN TVRDI: Jokić ima velike šanse za ostvarenje sna i jednu od najprestižnijih nagrada u NBA (VIDEO)

Objavljeno: 06.03.17 u 19:32

Da je ‘ruki’, u konkurenciji kakva je sada, Srbin bio sigurno prvi kandidat za najboljeg ‘početnika’ godine.
A pošto nije, boriće se sa Janisom Adetokumbom za nagradu ‘igrač koji je najviše napredovao’, ili u originalu – ‘Most Improved Player’.

Kako se u tekstu čuvene medijske kuće navodi, do pre izvesnog vremena je tu nagradu u svojim rukama već imao Janis Adetokumbo, kojem je raćune opasno pomutio srpski centar.

Po tekstu koji je osvanuo na pomenutom sajtu, Nikola Jokić ima veće šanse da se domogne ovog velikog trofeja koji bi bio rezultat svega onoga što je Jokić radio ove sezone u Americi.

– Jokić je toliko dobar u drugom delu sezone da se svi s pravom možemo zapitati zbog čega nije MVP Zapada za taj period. Beleži 21.3 poena, 10 skokova i 5,3 asistencije u proseku po utakmici, uz 60,8 procenata šuta iz igre, i to sve za samo 29,4 minuta u proseku po meču. Poređenja radi, u prvom delu sezone njegove brojke su bile: 11 poena, 7,1 skokova i 3 asistencije u proseku po utakmici, za 23,7 minuta na parketu. Zahvaljujući Jokićevom usponu Denver ie, neočekivano, u grupi timova koji se bore za plej-of. Nagetsi imaju učinak 13-11 u 24 utakmice u kojima je Jokić konstantno imao dobru staistiku. Plus, na četiri utakmice sa kojih je odsustvovao Denver ima skor 1-3. Jokić je, ako ste zaboravili, bio 41. pik na draftu 2014. godine, 23 mesta iza Nurkića, stoji u tekstu ESPN-a.

Do kraja sezone ćemo videti ko će od dvojice Evropljana dobiti ovo priznanje, mada su u igri i Herison Barns i Tim Hardavej Džunior koji nemaju preterano velike šanse.

(Izvor: YouTube/KOsfc)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter