1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VEČITI DERBI KROZ STATISTIKU: Brojke kažu – Zvezda je favorit (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.17 u 14:43

Od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“ na programu je 153. duel večitih rivala. Do sad je Crvena zvezda uspešnija sa 62 pobede, naspram 45 pobeda Partizana i isto toliko nerešenih ishoda.

Davno je Zvonko Mihajlovski rekao da je statistika kao bikini – mnogo pokazuje, ali ništa ne otkriva. Ali, svakako je interesantno videti šta kaže statistika o prethodnim večitim derbijima.

Crvena zvezda je do sada zabeležila 62 pobede, dok je klub iz Humske 45 puta izašao kao pobednik.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Što se mečeva na stadionu Crvene zvezde tiče, Zvezda je zabeležila 40 pobeda, 22 meča su završena nerešeno, dok je Partizan trijumfovao 14 puta.

Ovo je prvi put da se najveća utakmica u Srbiji igra na rođendan nekog od večitih rivala, a kada su u pitanju mečevi u martu, Zvezda je i tu u prednosti – na 16 mečeva koji su odigrani u ovom mesecu, Zvezda je osam puta trijumfovala, uz četiri pobede Partizana i četiri nerešene utakmice.

A ako pogledamo samo mečeve koji su odigrani na stadionu u „Ljutice Bogdana“, Zvezda je pet puta trijumfovala, dok su preostale četiri utakmice završene po dve nerešeno, a dve pobedama Partizana.

(FOTO: STARSPORT)
(FOTO: STARSPORT)

Poslednju pobedu na stadionu Crvene zvezde Partizan je zabeležio pre pet i po godina, 26. novembra 2011. godine u 141. večitom derbiju, kada su strelci bili Šćepović i Vukić.

U poslednjih deset duela, oba tima imaju po četiri pobede, dok su sva meča završena nerešeno.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Poslednji meč na stadionu Crvene zvezde završen je 1:1, dok je poslednji duel „večitih rivala“ u prolećnom delu šampionata Partizan dobio 1:0, golom Leonarda u poslednjem minutu.

Što se tiče mečeva na jubileje, Crvena zvezda je dobila 150. i 100. večiti derbi, dok je 50. duel večitih rivala završen 1:1.

Do sada je postignuto ukupno 403 gola – 218 su postigli igrači Zvezde, dok je 185 delo Partizanovih vedeta.

(Youtube/Karinjo96)

(Youtube/Karinjo96)

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter