0
Evropske lige

NOVA REVOLUCIJA U FUDBALU: Menja se sistem izvođenja jedanaesteraca, odluka pada kao u tenisu?

Objavljeno: 04.03.17 u 14:11

Statistika kaže da u penal seriji u 60% slučajeva kao pobednik izlazi tim koji prvi izvodi udarac, a novi predsednik FIFA, Đani Infantino, želi da pokuša da anulira tu prednost koji ima prvi izvođač.

Ukoliko se usvoji predlog Infantina, u slučaju nerešenog rezultata nakon 120. minuta igre pobednik će se dobijati u penal seriji ali po nešto izmenjenom sistemu izvođenja.

Naime planira se da nakon prvog izvedenog jedanaesterca protivnik ima dva pokušaja u nizu, slično kao u teniskom taj brejku. Nakon toga nastavilo bi se po standardnom principu, po jedan penal svako do pet pokušaja. Prvi čovek FIFA smatra da bi se tako skinuo pritisak sa ekipe koja penal izvodi druga i da bi to bilo najpravedniji sistem.

Ono što je sigurno ovo pravilo neće biti uvedene za naredno svetsko prvenstvo za koje su kvalifikacije već uveliko počele, ali će zato u Rusiji početi sa primenom nova video tehnologija koja se za sada pokazala uspešnom.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter