Srpski atletičar Asmir Kolašinac bio je vidno razočaran posle nastupa na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. “Ovo su ispodprosečni rezultati za mene” rekao je Kolašinac i najavio da razmišlja i o prekidu karijere.

Naš bacag kugle bio je veoma utučen jer nije uspeo da se domaćoj publici predstavi u najboljem svetu, a svi znamo sa Asmir može daleko bolje od ovoga što je danas pružio.


-U najkraćem, nisam uspeo da se izvučem, to je ono što mogu da vam kažem. Razočaran sam i žao mi zbog svih koji su mnogo očekivali od mene.- rekao je Kolašinac novinarima u Beogradskoj areni.

Kolašinac nije uspeo danas da se plasira u finale u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. On je u kvalifikacijama imao samo jedan ispravan hitac, od 19 metara i 96 centimetra, što je bilo dovoljno samo za 11. poziciju u kvalifikacijama.

Izvor:Youtube/Internet portal RTS-a

Na pitanje novinara da li mu je ovo najteži trenutak u karijeri, Asmir je odgovorio: -Toliko je težak da već razmišljam o prekidu karijere.-

Kolašinac se prethodnih dana mučio s povredom.

-I pored dve blokade koje sam primio, bol nije nestao i te stvari ne možete da ignorišete. Telo se zgrči i nisam mogao da proizvedem potrebnu brzinu da bih bacio dovoljno.- rekao je on.

-U pitanju je nerv gde bol izbija u preponi. Mi smo 7-8 dana mislili da je prepona u pitanju, tek na kraju smo shvatili da je u pitanju nerv. Probali smo pre tri dana s jednom blokadom koja navodno drži tri dana i lokalnom anestezijom koju sam primio pred samo takmičenje. Tokom zagrevanja sam ponovo osetio bol, pa sam primio još jednu blokadu izmedju prve i druge serije. Medjutim, ni to nije pomoglo.- objasnio je Kolašinac.

I pored svih problema koje je imao, naš atletičar je verovao da može makar do finala pred domaćom publikom.

-Ovo su ispodprosečni rezultati za mene. Bez obzira na sve bolove koje sam imao ne mogu da shvatim da nisam mogao da bacim preko 20 metara. Bio sam pod ogromnim pritiskom i pre, a kad se izdešavalo ovo s povredom izgubio sam veru u sebe da da mogu da se izvučem. Medjutim, ono što je bilo najmanje je da mogu da udjem u finale makar s jednom nogom-, rekao je Kolašinac.

On je naveo da će najverovatnije za nekoliko dana biti podvrgnut operaciji, jer je povreda teška.

-Videćemo posle šta će biti, da li ću imati snage da nastavim.-zaključio je Kolašinac kojeg su prisutni novinari iz miks zone ispratili rečima ohrabrenja i podrške.