0
Vremeplov

VREMEPLOV: Pogodak Frančeska Totija koji je na najbolji način pokazao genijalnost ‘princa Rima’ (VIDEO)

Objavljeno: 03.03.17 u 23:55

Frančesko Toti je živa legenda Rome, a jedan od momenata koji su verovatno najvažnijem fudbaleru u istoriji „vučice“ trasirali put ka legendi dogodio se 25. oktobra 2005. godine na stadionu „Đuzepe Meaca“.

Roma je sezonu započela očajno – tek dve pobede na osam, uz čak četiri meča bez datog gola.

U okviru devetog kola, Rimljani su igrali protiv Intera, koji je na prethodnih osam mečeva čak šest puta trijumfovao, dok je dva puta poražen.

Imao je Inter status blagog favorita, ali je Roma bolje otvorila meč i preko Vinćenca Montele došla do prednosti u 12. minutu.

A 18 minuta kasnije, u Milanu su videli magiju.

Presekao je Toti jedan loš pas na polovini Rome, i krenuo u solo prodor. Prvo je izdržao duel sa Estebanom Kambijasom, nakon čega je odoleo i napadu Ze Marije. Kada se ispred njega našao Marko Materaci, pomislili su igrači Intera da je opasnost prošla. Za Totija, to je bio tek izazov više.

Usledio je jedan od najlepših lobova u istoriji Serije A i gol koji i 12 godina kasnije predstavlja pravo fudbalsko savršenstvo.

Do kraja susreta, Toti je sa penala doneo 3:0 Romi početkom drugog poluvremena. Uspeo je Inter da smanji na 3:2 preko Adrijana, ali su bodovi otišli u Rim, Toti ušao u legendu, a Roma bar na kratko usporila Inter na putu ka šampionskoj tituli.

 

(Youtube/Klaudius)

VREMEPLOV: ‘Praćke’ Roberta Karlosa u dresu Intera najavile su novu eru fudbala (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter