3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ČARLS DŽENKINS: Nije bi bilo sve jedno kada sam čuo svoju ulogu, ali me je taj čovek…

Objavljeno: 03.03.17 u 13:01

Čarls Dženkins bio je junak pobede Crvene zvezde nad Brose Basketom, ali kako sam kaže nije mu bilo sve jedno kada je saznao da će upravo on biti igrač zadužen za oragnizaciju igre.

Pritisak je bio veliki, ali ga je trener Dejan Radonjić opustio i pomogao mu maksimalno da izraste u junaka utakmice, evo i kako.

– Osetio sam pritisak kada sam saznao koja će mi biti uloga. Ipak, na zagrevanju mi je trener prišao, ohrabrio me i rekao mi da će mi olakšati ovu utakmicu što je više moguće, tako što će pozivati akcije sa strane, da bih mogao da manje razmišljam o svemu i da bi mi bilo lakše. Pozivao je akcije koje mi odgovaraju i uspeli smo – rekao je popularni Đenka.

INSPEKTOR: Kako je Trinkijeri otkrio ‘Partizanovog insajdera’ među novinarima Crvene zvezde (VIDEO)

Amerikanac je istakao da će posle utakmice sa Nemcima njegov odnos sa Dejanom Radonjićem biti produbljeniji.

– Mislim da je taj moj odnos sa trenerom dodatno ‘porastao’ posle ove utakmice. Nisam znao kakva je situacija, da li će Jović igrati ili neće, nisam imao ideju da ću biti plejmejker, već mi je na zagrevanju rekao da mi veruje, da mogu da vodim tim i da će mi što više uprostiti meč. To ima veze sa godinama našeg odnosa i međusobnim poverenjem. Mesto plejmejkera nije moja prirodna pozicija, pa je većina ovih stvari njegova zasluga – rekao je Dženkins.

MEČ DANA: PAO gostuje Darušafaki, za koga će Delije navijati? (ANKETA)

Zvezdin bek se na kraju zahvalio i sunarodniku Nejtu Voltersu.

– Bilo nam je važno da pobedimo. Oni su veoma dobar tim, a nama je bilo teško bez plejmejkera, ali mislim da smo Nejt i ja uradili dobar posao, da smo kontrolisali igru i da smo bili u stanju da budemo agresivni – rekao je Dženkins.

0
0

3 Komentara

  1. … .!. XXAAXXAA .!. vama je „bilo tesko bez plejmekera..“ tj. JEDNOG IGRACA..e mucenice, zamisli onda koliko je KKP bilo tesko bez 7 kosarkasa i trenera ( „zahvaljujuci “ TROVANJU..) da odigra finalnu tekmu KRK !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter