0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HUMANITARNI TIKET-NENAD KOVAČEVIĆ: U subotu ću biti na stadionu, nikada nisam izgubio derbi (FOTO)

Objavljeno: 01.03.17 u 11:50

Uoči najveće utakmice srpskog fudbala iskoristili smo priliku da na tu temu porazgovaramo malo sa nekadašnjim kapitenom crveno-belih, Nenadom „Piksijem“ Kovačevićem, koji je ujedno odigrao parove za humanitarni tiket čiji će evetualni dobitak biti preusmeren na dečiju kliniku u Tiršovoj.

Nekadašnji reprezentativac Srbije, kojeg svi pamte kao pravu radilicu, srčanog igrača koji na sredini terena obavlja gomilu ‘prljavog’ posla u službi tima, prošle godine je okončao svoju igračku karijeru i sada je, kako kaže, u nekoj prelaznoj fazi u kojoj se privikava na post-fudbalski život.

Najveći deo svoje fudbalske karijere Nenad Kovačević je proveo u dva kluba, Crvenoj zvezdi i Lensu. Na ‘Marakani’ je popularni ‘Piksi’ proveo ukupno pet godina, iz dva mandata, a isto toliko igrao je i u francuskom timu, za koji je zabeležo 148 nastupa.

Završetak igračke karijere za njega nije označio i kraj sa fudbalom, koji i dalje pomno prati, posebno Crvenu zvezdu, a trenutno se priprema da započne i jedno novo poglavlje u svom fudbalskom životu i uđe u trenerske ‘vode’.

– Nakon što sam završio igračku karijeru iskoristio sam malo vremena za predah uz svoju porodicu. Trenutno živimo u Beogradu gde sam započeo neki privatni biznis, ali i pripremu za trenerski posao. Sebe u budućnosti vidim na toj poziciji tako da završavam obuku za trenersku licencu i nadam se da će uskoro krenuti da se dokazujem i na tom polju – započeo je Kovačević  razgovor za HotSport.

nenad_kovacevic

intervju  Nakon što si okačio kopačke o klin pretpostavljamo da imaš više vremena da pratiš dešavanja u srpskom fudbalu, pre svega u svom bivšem klubu. Kaži nam kako tebi izgleda ovaj tim Zvezde, da li mogu do titule, ali i eventualno Evrope koju navijači već dugo čekaju?

– Zvezdu redovno pratim i mislim da imaju dobar tim. Dominiraju u Superligi, jako teško gube bodove i tačno se vidi koliko znači to što je većina igrača iz prošle sezone ostala na okupu, evidentna je uigranost. Mislim da su na jako dobrom putu da odbrane titulu. Što se tiče Evrope ne bih govorio o tome, bilo je previše razočaranja poslednjih godina, ali se iskreno nadam da bi na leto mogli i do tog cilja.

intervju  Kažeš da Zvezda ima dobru ekipu, da li bi mogao da izdvojiš nekog igrača koji ti se posebno sviđa ili za kojeg misliš da možda predstavlja budućnost tima.

– Najviše mi se sviđa kako igraju Plavšić i Račić. To su mladi i vrlo talentovani momci, koji pokazuju da izrastaju u prave igrače, na nivou kluba kakav je Zvezda. Međutim, ako me pitate o igraču za budućnost morao bih da izdvojim malog Romanića. Ono što sam video od njega zaista je fascinantno i odmah se vidi da je reč o ogromnom talentu. Ako nastavi vredno da radi velike su stvari pred njim. Generalno, mislim da je to put kojim bi trebala Zvezda da krene, da afirmiše ovakve momke, svoju decu, od koje će imati višestruku korist u budućnosti.

kovacevic-nenad

intervju  Ovog vikenda odigraće se 153. po redu ‘večiti’ derbi. Da li ćeš ići na utakmicu i kakva su tvoja očekivanja pred ovu fudbalsku svetkovinu?

– Naravno, u subotu ću biti na stadionu, karte su već spremne. Što se tiče terena, tu kao i za svaki derbi očekujem veliku borbu, a mala bodovna razlika na tabeli daje ovom meču još više na značaju. Zvezda traži šansu da se još više odlepi, a Partizan da pred plej-of potpuno anulira bodovnu razliku rivala. Obe ekipe igraju u dobroj formi i sve obećava jednu dobru utakmicu u kojoj će, nadam se, trijumfovati Zvezda.

intervju  I sam si kao igrač iskusio kako je igrati u derbiju, da li bi mogao da nam opišeš taj osećaj, ali i da izdvojiš neki od susreta sa večitim rivalom koji ti je posebno ostao u sećanju?

– Odigrao sam solidan broj derbija u karijeri i moram da kažem da ni jedan nisam izgubio. Bio je poraz u mom drugom mandatu, ali taj derbi nisam igrao. Kad god sam izašao na teren nismo izgubili. Svaki derbi je specifičan sam po sebi, to je neopisiv osećaj. Ako bih morao jedan da izdvojim to bi bio moj debitantski derbi, jer uz to što je bio prvi, igrao se na ‘Marakani’, a još smo i slavili sa 2:0. Zato bih taj (120. večiti derbi) izdvojio kao poseban – zaključio je Nenad Kovačević ‘Piksi’.

HUMANOST NA DELU

Nenad Kovačević je na kraju intervjua odigrao humanitarni tiket u saradnji sa našim sponzorom, kladionicom MaxBet. Ako tiket prođe, popularni ‘Piksi’ i kladionica MaxBet će dobitak darovati Dečjoj klinici u Tiršovoj ulici.

Nenad Kovačević humanitarni tiket

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter