0
ATP

ATP AKAPULKO: Đoković se mučio, ali uspešno startovao protiv Kližana, sledi duel sa velikim dužnikom

Objavljeno: 01.03.17 u 08:45

Najbolji srpski teniser pobedom je otvorio svoj nastup u Akapulku protiv Slovaka Martina Kližana.

Novak Đoković, koji jeu sunčanom Akapulku postavljen za prvog nosioca, iako je na turnir stigao putem specijalne pozivnice domaćina.

Start je bio vrlo uspešan jer je preskočena vrlo opasna prepreka i odrađen dobar trening posle gotovo mesec dana pauze bez tenisa. Martin Kližan savladan je sa 2:0, po setovima: 6:3, 7:6 (4) i tako je obezbeđen plasman u drugo kolo.

HISTERIJA U AKAPULKU: Pun stadion posmatrao Đokovićev trening, naš teniser oduševljen dočekom! (VIDEO)

Nije Novaku bilo lako, jer je pauza ostavila dosta traga na njegovoj igri i, pre svega, kretanju. U prvom setu bio je dovoljan jedan brejk kojim je Đoković sa 6:3 došao do početne prednosti od 1:0.

Očekivalo se da će Nole lakše privesti meč kraju, pogotovo posle vođstva od 2:0, ali se Slovak probudio, preokrenuo i zatim on imao prednost ‘brejka’. Ipak, to nikada nije garant uspeha protiv igrača kakav je Novak Đoković, te se Srbin vratio u meč i uveo drugi set u vrlo neizvesnu završnicu.

Usledilo je nekoliko gemova u kojima su serveri bili sigurni, a potom ‘taj-brejk’ u kom je, tradicionalno, došla do izražaja Đokovićeva psiha i nesigurnost slabije rangiranog igrača, te je Srbin ostvario trijumf, a u ovom delu meča7:4.

U drugom kolu Đoković će se sastati sa velikim dužnikom, ali isto tako velikim prijateljem, Argentincem Huanom Martinom Del Potrom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter