7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Kakva drama u ‘Pioniru’, Luković i sportska sreća spasili crno-bele! (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 24.02.17 u 19:55

Tim Aleksandra Džikića koji je pod trenutnom komandom Nenada Čanka je prestigao Budućnost na tabeli ABA lige.
Partizan je u 23. kolu pobedio ekipu Zadra rezultatom 87:86.

Od samog starta je domaći tim predvodio Adin Vrabac, koji je postigao prvih četiri poena za Partizan, da bi uskoro nakon toga ubacio i trojku. Crno-beli su bili u blagoj prednosti, a pred kraj prvog kvartala je prvi put na parket ušao Uroš Luković uz silne ovacije sa tribina. Grobari su mu uputili podršku povodom smrtnog slučaja u porodici i ujedno mu se zahvalili što je tog tužnog dana bio uz ekipu. Na minut do kraja prve četvrtine je pogotkom Birčevića Partizan došao do tada najubedljivije prednosti od plus šest.

Već na samom startu druge deonice je trojkom Baraća Zadar stigao do izjednačenja, a onda je usledila sjajna igra hrvatske ekipe koja se najviše oslanjala na šut izvan linije 6,75. Trojkama Brzoje i Bašića je Zadar preokrenuo i poveo sa šest poena razlike na tri minuta do poluvremena. Na novi preokret do finiša prvih 20 minuta se nije dugo čekalo, Vrabac i Majstorović su ga doneli, a vodstvo je dodatno povećao Birčević bacanjima za 47:44 na poluvremenu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U prvom delu igre su se samo sedmorica igrača Nenada Čanka upisala u strelce, a crno-beli su ipak vodili. Zadar u trećem kvartalu pojačava tempo, predvođen Vladovićem koji je u tim momentima zaigrao sjajno. On je i doneo novu prednost Zadru, međutim Andrić pogađa sjajnu trojku za izjednačenje nakon čega je Partizan opet poveo i do kraja pola sata igre imao plus četiri.

Zahvaljujući odličnoj roli Lukovića na otvaranju poslednjeg perioda igre, Partizan je stigao do najveće razlike na meču, da bi uskoro nakon trojke Andrića otišao i na dvoicfrenu prednost za miran završetak meča. Ali kakva bi to bila utakmica Partizana bez uzbudljive završnice, Vladović i momci prave seriju od 9:0 kojom su ponovo ‘za vrat’ srpskom timu. I u tim momentima je Uroš Luković imao sjajne poteze kojim je u velikoj meri doprineo da crno-beli dođu do izuzetno bitne pobede. A onda, neverovatni momenti u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’. Dve trojke Maje Kovačevića su donele čistu situaciju Zadru za pobedu, ali je Uroš Luković pronašao rupu u odbrani Zadra i prikucao za, ispostavilo se, trijumf. Iako je Kovačević imao otvorenu trojku za pobedu hrvatskog tima, nije pogodio.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najbolju partiju je danas u dresu Partizana imao Stefan Birčević sa 26 poena (5/8 za tri), Uroš Luković je upisao 21 poena i sedam skokova, dok su po 11 ubacili Vrabac i Andrić. Na drugoj strani se istakao Barać sa 27 poena, Kovačević je imao 16.

(Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.)

0
0

7 Komentara

  1. Neka se poraduju malo,to ce im biti najveci uspeh ove sezone,ispadanje u polufinalu plej ofa.Bolje da ispadnu od zemljaka iz zavicaja nego od kaznene ekspedicije sa Malog Kalemegdana.Trenutno se zvezdina deca ispisavaju po franjevackoj deci na turniru mladjih kategorija u Zelezniku.Videla deca od starijih kolega pa nastavljaju.Kraj 3/4 i 25 razlike za zvezdase.

    0
    0
    Odgovori
  2. Bez: Hecera, Marinkovica, Gordona, Ratkovice, Karahodzica i rezervnog centra… dobro smo i izdrzali ovih 5 utakmica u 7 dana

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter