0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

LUKA MITROVIĆ: Ne smemo da dopustimo da se desi ono od pre dve godine – hladna glava je ‘recept’ (FOTO)

Objavljeno: 22.02.17 u 13:49

Crveno-beli će sutra igrati jedan od najtežih mečeva na svom parketu.
U Beogradu gostuje Galatasaraj u usponu forme, protiv Crvene zvezde koju već duži period prate problemi sa povredama.

Luka Mitrović je u nedelju podigao još jedan trofej u svom kapitenskom mandatu na ‘Malom Kalemegdanu’, nova doza samopouzdanja je stigla i to je veliki plus pred nastavak sezone, otpočeo je Mitrović.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Trofej donosi dobro raspoloženje i uliva dodatno samopouzdanje, svi smo tu zbog trofeja i titula. Ostvaren je prvi cilj ove sezone i možemo zadovoljni da nastavimo dalje.

Posle nemilih scena iz Istanbula i ubistva srpskog navijača, svaki duel Zvezde i Galate nosi specifičnu težinu:

– Desilo se to što se desilo, nešto o čemu ne volim mnogo da pričam. Vreme je da se te neke stvari ostave van hale i da se više priča o košarci. Nadam se da će ambijent biti pravi sportski, navijački, i da nam ide u prilog, kazao je kapiten tima.

Pre dve godine je turski tim gostovao u Beogradu, u Areni, ali je uspeo da upiše pobedu uprkos atmosferi koju su napravile Delije.

– Definitivno igraju mnogo bolje nego na početku sezone, izmenili su tim i pronašli formu. Deluju onako kako žele, konačno, biće izuzetno teška utakmica. Trudimo se da se maksimalno posvetimo dešavanjima na terenu, a i videlo se iz meča od pre dve godine da se radi o iskusnom klubu koji ne dozvoljava da se događaji pored terena umešaju u samu igru. Sigurno će doći mentalno pripremljeni za ono šta ih čeka ovde, mi treba da igramo našu prepoznatljivu igru i da preko nje dođemo do pobede, dodao je Mitrović.

Mada se Galatasaraj nalazi ispod Crvene zvezde i van zone koja vodi u dalji tok takmičenja, turski tim može da zapreti i ugrozi šampiona ABA lige u Beogradu.

– Ne treba kriti da je ovo jedan izuzetno važan meč, bio je i onaj protiv Efesa u kojem nismo dobro odreagovali u presudnim momentima, ali se nadam da će ovoga puta biti bolje. Ukoliko nas bude poslužilo zdravlje, znamo koji su krajnji dometi našeg tima. Nemamo imperativ pobede nikada u Evroligi, ali možemo mnogo, zaključio je Luka Mitrović.

Iz dvorane ‘Aleksandar Nikolić’ – Strahinja Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter