in ,

FORMULA 1: Fors Indija predstavila model za 2017. godinu

Tim Fors Indija iz Formule jedan predstavio je danas novi model automobila za 2017, sa oznakom VJM10, kojim ekipa želi da nastavi da se razvija posle najuspešnije sezone u svojoj istoriji.

Serhio Peres i njegov novi timski kolega Esteban Okon otkrili su danas u Silverstounu automobil sa Mercedesovim motorom. Fabrika Fors Indije nalazi se preko puta te staze.

– Imam puno poverenje u ovaj tim. Očekujem da ova godina bude velika za nas – rekao je Peres pri otvaranju, a preneli engleski elektronski mediji.

Nova sezona biće 10. od kada je vlasnik postao Vidžaj Malija. Fors Indija je prošle godine završila na četvrtom mestu u konkurenciji konstruktora, što je najbolji rezultat u istoriji tima.

Stručnjaci Fors Indiju smatraju jednim od najboljih timova u takmičenju s obzirom na mogućnosti. Malija želi da iskoristi nova pravila vezana za aero dizajn i veruje da tim može da osvoji treće mesto.

– Imamo velike snove, ali ćemo dati sve od sebe. Svi podaci pokazuju da ovaj auto ‘razbija – rekao je Malija.

VJM10 u sebi ima neke delove prošlogodišnjeg automobila. Fors Indija je napredovao praktično iz godine u godinu, a prošle je bio ispred Vilijamsa i Meklarena, dok je Peres pobedjivao u Monaku i Azerbejdžanu.

Niko Hilkenberg je prešao u Reno i to je bila prva promena u timu od 2014. Godine. Okon je prošle godine debitovao u F1, pošto je u drugom delu sezone vozio za Manor.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0
49

Partizan – PAOK