0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

DEJAN RADONJIĆ: Jedva čekam ‘košarkaško provociranje’ – želimo da dobijemo sve do kraja! (FOTO)

Objavljeno: 22.02.17 u 12:35

Sutra će u Beogradu koplja ukrstiti timovi Dejana Radonjića i Ergina Atamana u veoma bitnom, evroligaškom duelu.
Kao što se moglo očekivati, karte su ‘planule’ za 15 minuta te će Crvena zvezda i Galatasaraj igrati pred punom dvoranom ‘Aleksandar Nikolić’.

Pred novinare je povodom ovog meča stao strateg tima sa ‘Malog Kalemegdana’, Dejan Radonjić, koji je govorio o očekivanjima i protivniku:

– Posle teških utakmica u Kupu Radivoja Koraća nastavljamo sa Evroligom, sledi nam meč koji ima posebnu težinu, ne samo što se radi o evropskom takmičenju, već i zbog nemilih događaja u Istanbulu. Očekujem da na nas neće preterano uticati mnogi elementi koji bi mogli da budu prisutni, ali i znam da su oni došli skoncentrisani i odgovorni, kao i da znaju šta ih čeka u Beogradu, otpočeo je Radonjić.

Prvu pobedu ove sezone u Evroligi je Crvena zvezda ostvarila baš protiv Galatasaraja, u Istanbulu, kada je briljirao Marko Simonović sa 23 poena u pobedi od 85:83.

– Treba da iskoristimo naše iskustvo i odigramo dobar meč. Dodatno opterećenje nam je što izlazimo iz perioda kada nam je kritičan broj igrača bio povređen, zgusnut raspored dodatno otežava u tome da pristupimo utakmici kako bi trebalo. Pred ovaj meč su trenirali Volters i Bjelica, dok Dangubić još uvek ne trči. Neizvestan je Lazić koji je dobio jak udarac u finalu, opet smo kombinobali ekipu što je nemoguće za jedan trening. Imali smo i imamo još uvek ogromne probleme i teško da ćemo izgledati kao ranije, kada smo igrali izvanredno.

Kombinovanjem utakmica u ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i Evroligi, nastali su problemi u rosteru crveno-belih i povrede koje su posledica napornog rasporeda takmičenja. Pored toga, svoju težinu nosi i rival sa kojim Zvezda igra tradicionalno teške utakmice.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Galatasaraj je krenuo sa porazima, ali su izmenjali neke stvari i popravili formu, što najbolje pokazuje pobeda nad Barselonom. Maksimalno koriste kapacitet koji imaju. Što se straha od provokacija tiče, ne razmišljam o tome da će nas neko provocirati, sem košarkaški, a to jedva čekam da se desi. Pre dve godine smo imali dosta ‘teži’ meč tako da ne razmišljam o provokacijama te vrste. Turci imaju tim visokog kvaliteta koji može svakoga da savlada u ovom takmičenju. Uostalom, Makabi su porazili sa 40 razlike, bio je jasan Dejan Radonjić.

Crveno-beli trenutno zauzimaju šestu poziciju u Evroligi, sa skorom od 12 pobeda i 10 neuspeha, dok je Galatasaraj 14. sa sedam pobeda i čak 15 izgubljenih utakmica.

– Izaći ćemo na teren i jedino će nam košarka biti u glavi, ne razmišljamo o tabeli. Ide nam dobro, želimo da dobijemo sve do kraja. Nije lako, tempo je naporan ali je bilo i teže.

Delije su pozvale sve navijače da u dvoranu ‘Aleksandar Nikolić’ dođu u majicama sa likom stradalog Marka Ivkovića i tako naprave atmosferu koja će podsetiti na nekadašnjeg prijatelja sa tribine.

– Siguran sam da će navijanje biti na nivou, kao i na svakoj utakmici do sada u Evroligi, zaključio je strateg šampiona Jadrana.

Klub je obavestio javnost da će sutra biti pojačane mere i rigorozne kontrole kako ne bi došlo do incidenata koji bi prouzrokovali novu kaznu Crvenoj zvezdi. Klub je dvaput sankcionisan dok su još dev kazne u procesu. Predstavnici Evrolige će biti u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ i ono što ih najviše zabrinjava jesu zakrčeni prolazi i eventualni ‘stampedo’.

Sa lica mesta – Strahinja Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter