3
Evrokupovi

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

VREMEPLOV: Pad slavnog Liverpula od Miljanove Zvezde na čuvenom ‘Enfildu’ (VIDEO)

Objavljeno: 21.02.17 u 00:06

Crveno-beli slavili i u revanš meču osmine finala Kupa šampiona.
Davno je bilo, ali svakako da je istorijski uspeh ostvarila tada u oktobru 1973. godine Crvena zvezda uspevši da dva puta savlada Liverpul u osmini finala Kupa šampiona.

I to indentičnim rezultatima, sa po 2:1, a ovaj u Engleskoj je ostvaren na impresivan način – pogotkom za trijumf u 90. minutu. Zaćutao je čitav stadion posle gola Coleta Jankovića, što je donelo slavlje ekipi, koju je sa klupe predvodio pokojni Miljan Miljanić.

Uspeh trenera, vizionara i njegovih momaka opčinio je milionsku armiju navijača.

(Izvor: YouTube/CrniGuja)

Posle velike borbe u prvom delu, gosti su poveli preko Vojina Lazarevića, ali se domaćin vratio u igru. Svim silama su napadali, dok je na golu briljirao pokojni Olja Petrović. I u finišu je potopljen Liverpul da se pamti i posle više od četiri decenije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Crvena zvezda je igrala u sastavu: O. Petrović, Jović, Bogićević, Pavlović, Dojčinovski, Baralić, Janković, Karasi, Lazarević, Aćimović, V. Petrović.[/stextbox]

0
0

3 Komentara

  1. ..i tada, kao i sada na klupi aboliranog fk sedi milogorac, kao i na celu ‘uprave’ .. .!. XXAAXXAA .!. Samo vam milo fali..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter