5
Auto Moto

LUIS HAMILTON: Nemam nikakav problem sa Botasom, više volim karting…

Objavljeno: 20.02.17 u 17:29

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da nema nikakvih problema sa ekipom i klupskim kolegom Valterijem Botasom.

Hamilton je nedavno rekao da nije pošteno da se unutar ekipe dele podaci o testiranjima i taktici vozača, što je praksa u Formuli 1.

Trostruki svetski šampion je dodao da nije pošteno da se podaci o njegovoj putanji i kočenju na stazi dele unutar ekipe pošto tako drugi vozač stiče prednost analizirajući tudji ‘domaći zadatak’.

– Izadjem na stazu, vozim krugove, uradim ceo domaći zadatak, a onda drugi momak to sve može da vidi. Pitao sam moje saradnike o tome. Mislim da nije pošteno da on prikaže sve što je uradio, najbolje što zna, a da onda ja to analiziram na kompjuteru. Zbog tih podataka drugi mogu da vas kopiraju, tako što će na jednom mestu kočiti pet metara ranije, na drugom mestu dva metra. To mi se zaista ne svidja – rekao je Hamilton, preneo je ‘Skaj’.

– Zbog toga volim karting, to tamo ne možete da uradite. Tamo samo sirovi talenat može da zablista – dodao je britanski vozač.

On je danas želeo da objasni te izjave, rekavši da nisu upućene ni Mercedesu ni Botasu, koji je ove godine zamenio Nika Rozberga u ekipi.

– Želim da pojasnim, uopšte nisam kritikovao moj tim. Stav o deljenju podataka je moje mišljenje o našem sportu uopšte. To sam mislio od prvog dana u Formuli 1 i tako mislim 10 godina kasnije. Nemam problem sa mojim timom, nemam problem sa Botasom – naveo je Hamilton na Tviteru.

0
0

5 Komentara

  1. Здравствуйте! Интересный у вас сайт!

    Не так давно в yandex нашел mp1200a5 в фирме prom electric. Рекомендую!

    Успехов!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter