0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

ODRŽAN DRUGI MITING: Još jedna uspešna organizacija Atletskog saveza Srbije (FOTO)

Objavljeno: 19.02.17 u 01:07

Drugi međunarodni ‘Serbian open indoor meeting’ održan je danas u prepunoj Atletskoj dvorani na Banjici, koja uskoro ‘puni godinu dana’.
Ove subote imali smo priliku da ugostimo takmičare sa tri kontinenta i još jednom omogućimo našim atletičarima da provere formu pred Prvenstvo Balkana koje nas očekuje 25. marta u Kombank areni, a potom i Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani od 03 do 05.mart.

Svakako jedan od najzapaženijih rezultata večeri ostvarila je Tamara Salaški, koja je istrčala novi državni rekord na 400m, koji je sada 52.99. Pored nje naš najbolji bacač kugle, Asmir Kolašinac bacio je kuglu 20.87 metara, što je njegov najbolji rezultat ove sezone i približan nacionalnom rekordu u dvorani koji je u njegovom valsništvu (20.91m). Mihail Dudaš takmičio je u skoku s motkom, gde je postavio novi lični rekord 4.82m. Taj rezultat bio mu je dovoljan za treće mesto. Najbolji u toj disciplini bio je Ivan Horvat sa preskočeni 5,72 m, dok je drugi bio Robert Rener iz Slovenije sa 5,42 m. Dudaš je trčao i na Memorijalnoj trci Borisava Pisića na 60m prepone gde je takođe postavio novi lični rekord sa rezultatom 8.11.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Amela Terzić je trku na 800 metara istrčala u vremenu 2 minuta 5 sekundi i 83 stotinke 2.05.83. Miloš Raović takođe je imao odličnu trku na 400m koju je završio sa rezultatom 47.36.
Prva zvezda mitinga Darija Klišina je bila prva u skoku udalj rezultatom 6.57 metara. Druga je bila Milica Gardašević sa 6.23 metara, a treća Antonija Radić sa 5,70 m. U muškoj konkurenciji pobedio je Lazar Anić koji je skočio 7.88 metara.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Osim što smo danas još jednom pokazali da smo sjajni domaćini i da se kraljica sportova vraća na mesto na kom pripada, i naši atletičari pokazali su da su u fantastičnoj formi i da će spremno dočekati konkurenciju iz 48 zemalja Evrope od 3. do 5.marta u Kombank arena.

Podsetimo, da karte za Prvenstvo Balkana koje će se održati 25.februara u Kombank areni, možete kupiti na svim biletarnicama EVENTIMA po ceni od 200, a sav prihov od prodaje karata ićiće u humanitarne svrhe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter