0
Košarka

NBA OL STAR: Gordon najbolji trojkaš, Robinson pobednik takmičenja u zakucavanju (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.17 u 09:15

U šuterskom nadmetanju favoriti potpuno podbacili, Eronu Gordonu nije pomogao ni dron da pobedi u atraktivnom zakucavanju.

Košarkaš Hjustona, Erik Gordon, pobednik je u brzom šutiranju trojki pošto je u finalu bio bolji od Kajrija Irvinga i to nakon produžetaka. Treći finalista bio je košarkaš Šarlota Kemba Voker.

Izvor:Youtube/Ximo Pierto

Prethodno su u prvoj fazi takmičenja potpuno podbacili favoriti, pre svih Si Džej Mekalum i Kajl Lauri, koji su skupili svega 10 odnosno 11 poena. Ništa bolji nije bio ni šuter Dalasa, Vesli Metjuz koij je takođe sakupio 11 poena a za dlaku su bez finala ostali Nik Jang i Klej Tompson sakupivši po 18 poena.

Izvor: Youtube/Ximo Pierto

Za finale je ipak bilo neophodno 19 poena, koliko je sakupio plejmejket Hornetsa Voker, poen više imao je Irving, dok je ubedljivo najbolji bio Gordon koji je osvojio čak 25 poena.

NBA OL STAR: Jokić ’tesno’ eliminisan u polufinalu od kasnijeg šampiona! (VIDEO)

U finalu Kemba Voker ipan nije mogao da ugrozi preostalu dvojicu takmičara, sakupivši svega 17 poena, dok su Kajri i Grodon su posle prvih pokušaja brojali do 19, ali je nakon produžetaka bek Rokitsa ipak slavio rezultatom 21:18.

Što se tiče nadmetanja u zakucavanju verovatno će mnoge začuditi da tu nije trijumfovao krilni centar Orlanda, Eron Gordon već je titulu najboljeg poneo košarkaš Idnijane Glen Robinson III.

Izvor:Youtube/NBA

Gordunu nije pomogao ni do sada neviđeni način zakucavanja, pomoću drona koji mu je spuštao loptu na zemlju. Ipak uspeha ga je koštalo preveliki broj neuspeha, jer je tek iz četvrtog puta uspeo da izvede zamišljeno.

Izvor:Youtube/Ximo Pierto

Izuzetno atraktivnio zakucavao je i košarkaš Finiksa Derik Džouns Junior, koji je u prvoj seriji zakucao preskočivši četvoricu, u kolonu poređanih saigrača dok je u drugoj atraktivno zakucao uz pomoć Devina Bukera koji mu je dodao loptu od ivice table.

Izvor: Youtube/Ximo Pierto

Ipak sve ih je zasenio Glen Robinson, koji je pokazao neverovatne fizičke predispozicije i na kraju može se reći zasluženo došao do trofeja.

Zakucavanja takmičara ocenjivao je žiri u sastavu: Dominik Vilkins, Alonzo Morning, Kris Veber, Geri Pejton i Dejvid Robinson.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter