0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

KRAJ AGONIJE: Nikola Rađen se konačno vraća u bazen!

Objavljeno: 17.02.17 u 09:53

Iskusni bek će u subotu odigrati svoj prvi meč, nakon dvogodišnje suspenzije Svetske plivačke federacije.

Nikoli Rađenu u petak i zvanično ističe dvogodišnja zabrana igranja, a već dan kasnije će uskočiti u bazen u revanš meču polufinala Evrokupa, između njegove Oradee i italijanske Verone.

– Jedva čekam da zaigram, da počne utakmica, da pomognem saigračima da izborimo finale, koje bi za Oradeu bilo istorijsko, jer se do sada nije borila za evropski trofej – istakao je Rađen u razgovoru za „Večernje novosti“.

Naš vaterpolosta ističe da je ovu prinudnu pauzu uvek posmatrao kao oporavak od povrede i da je uvek gledao samo napred i isčekivao momenat za povratak.

– Na protekle dve godine gledam kao da sam zbog povrede pauzirao, da sam se oporavio i vratio igri. Najgora su bila iščekivanja: koliku će kaznu da izrekne FINA, kada ću da svedočim u CAS, kada će Veće Međunarodnog suda da saopšti konačnu odluku. Optimizam me nijednog trenutka nije napuštao – navodi Rađen.

Prošle jeseni prihvatio je ponudu rumunske Oradee, koja je bila najkonkretnija, a ističe da su mu u procesu prilagođavanja mnogo pomogli zemljaci Gojko Pjetlović i Mateja Asanović.

Rumuni su čini se uzbuđeni zbog Nikolinog debija koliko i on sam. U najavama meča naglašeno je da je reč o igraču koji pripada najjačoj generaciji svetskog vaterpola svih vremena, koji iza sebe ima titule evropskog i svetskog prvaka, kao i olimpijsku bronzu, da se Partizanom i Zvezdom ima titulu pravaka Evrope.

– Stvarno mnogo očekuju od mene. To su mi rekli i u lice, ali su naglasili da imaju i razumevanje zbog situacije u kojoj sam bio, da dugo nisam igrao. Samo to ne shvatam kao pritisak, već kao izazov i podstrek za nastavak karijere – zaključio je Rađen.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter