1
Domaći fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

ĆIRO BLAŽEVIĆ: Ne bih bio selektor Srbije, bio sam kandidat za trenera Zvezde – ali nisam mogao da budem, Miljanić je mogao u Hrvatskoj (VIDEO)

Objavljeno: 17.02.17 u 00:25

Za one koji se ne slažu se njegovom fudbalskom ideologijom, on je jedan običan starac, a za one druge – mudrac.
Miroslav Ćiro Blažević je jedan od najboljih trenera Hrvatske ikada, radio je na skoro svim kontinentima što kao selektor, a i kao menadžer.

Gostujući u ‘Pressingu’ televizije N1, Blažević je govorio o hrvatskom fudbalu, a neizbežna tema je bio i srpski, klupski i reprezentativni.

– Srpska reprezentacija je slabija od Hrvatske zato što nisu imali sreću da nađu pravog selektora, a imaju isto tako kvalitetne igre, kazao je Ćiro.

Na pitanje novinara da li bi on mogao da bude taj klučan čovek na klupi našeg nacionalnog tima za uspeh Srbije, Blažević je kratko poručio – ‘Ne bih mogao’.

Pošto je novinar N1 televizije insistirao na odgovoru, Blažević je dodao:

– To nije protiv mojih uverenja, ja sam bio jednom kandidat za Crvenu zvezdu. Ali ja sam znao da je to nemoguće jer nismo još došli na taj nivo da napravimo regionalnu ligu, a kamoli da jedan Hrvat koji je Hrvat ode tamo, rekao je čuveni trener.

Onda je Miroslav Blažević upitan o Robertu Prosinečkom kao treneru Crvene zvezde, kao i o tome da li bi Srbin mogao da bude selektor Hrvatske:

– Kada je Robi došao u Zvezdu to su već počela biti druga vremena. Počeli smo napuštati ta primitivna uverenja. Hrvati imaju jednu malo veću širinu. Srbi su jedan tako dobroćudan narod. Kod nas je Miljanić bio trener, famozni trener Crvene zvezde. Ali Ćiro nije bio tamo. Politika je bila toliko jaka da nije mogla nametnuti njima da ja budem trener, zaključio je Blažević.

(Izvor: YouTube/B92)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter