0
The Best Of

FOTO: Twitter

VREMEPLOV: Maradona je mislio da je Miler sakupljač lopti, pa ga je Nemac naučio ‘lepom ponašanju’ (VIDEO)

Objavljeno: 16.02.17 u 23:59

Mnogi su mislili da se legendarni Maradona sprda sa nemačkim fudbalerom, ali se ispostavilo da je doživeo jedan od najvećih blamova u životu.

Desilo se to na, ne tako davnom, Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine, pred utakmicu četvrtfinala između Nemačke i Argentine, na čelu sa selektorom Dijegom Armandom Maradonom.

Bilo je to prvo veliko takmičenje na kom je ‘mali zeleni’ predvodio ‘gaučose’ i ispostavilo se poslednje, zbog načina na koji je njegov tim završio učešće u Južnoj Africi, ali posebno zbog ponašanja tokom prvenstva i uoči same utakmice sa Nemcima.

VREMEPLOV: Kako je Serhio Ramos došao u Real? Dao mu je gol sa skoro 40 metara! (VIDEO)

Naime, na konferenciji pred meč našli su se u istom momentu Maradona sa jedne strane i sa druge Tomas Miler, ispred reprezentacije Nemačke. Međutim, kao i uvek, argentinski selektor reagovao je energično i ‘na prvu loptu’, te je bez imalo stida ispalio:

– Izvinite, ali nije normalno da ja držim konferenciju dok je pored mene neki sakupljač lopti! – rekao je Maradona u svom stilu, potcenjivački.

Miler i Maradona

Miler je sve to mirno posmatrao, sa blagim osmehom i naravno, povukao se, prepustivši reč rivalu na ovoj konferenciji. On je svoje rekao na terenu dan kasnije.

Već u trećem minutu tog četvrtfinala Nemačka je povela, a strelac je bio, pogađate – Tomas Miler!

(Izvor: youtube / ichbinmueller)

Maradona je na najgori mogući način upoznao dotadašnjeg ‘sakupljača lopti’, kasnijeg delioca nagrade za najboljeg strelca prvenstva, a danas jednog od najboljih napadača na svetu.

VREMEPLOV: Dan kada je Batistuta ‘pocepao mrežu’ na ‘Teatru snova’ (VIDEO)

Nemačka je do kraja utakmice do vrha napunila gol Maradonine Argentine, sa dva gola Miroslava Klosea i jednim Arnea Fridriha, rutinski se plasirala se u polufinale.

Za nauk mnogima, a posebno popularnom ‘Zlatnom dečku’ argentinskog fudbala.

(Izvor: youtube / All About Football)

VREMEPLOV: Kako je Nemanja Rnić ‘prešao’ u Zvezdu i zamalo dobio batine (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter