3
Košarka

FOTO: JOVANA JOVANOVIĆ

KRK: Zvezda ‘uništila’ Vršac, pun Čair uveličao trijumf od 52 poena razlike (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 16.02.17 u 21:09

Crveno-beli očekivano lako prošli u polufinale Kupa Radivoja Koraća.
U poslednjem današnjem meču je Crvena zvezda rezultatom 99:47 porazila Vršac.

I pre početka malo ko se pitao ko će timu iz Železnika na megdan u polufinalu, ali je ovoliko ubedljiv trijumf igrača Dejana Radonjića još jedan dokaz da će se Zvezda maksimalno truditi za što bolje rezultate na svim frontovima. Poslednji trenutak kada je Vršac bio u igri jeste nakon nesportske lične greške Stefana Jovića, tada su prišli na 12:7, da bi već do finiša prvog kvartala crveno-beli imali prednost od 23 poena razlike.

FOTO: ALEKSANDAR ILIĆ
FOTO: ALEKSANDAR ILIĆ

Furiozna igra je nastavljena i tokom druge četvrtine, Marko Simonović je povećavao prednost Zvezde i u tom momentu imao stoprocentni učinak (3/3 za dva i 2/2 za tri), dok je samo minut nakon toga publiku ‘raspalio’ Luka Mitrović snažnim zakucavanjem. Sa čak sedam pogođenih šuteva izvan linije 6,75 od 14 pokušaja je šampiona Jadrana došao do rezultata 57:17 na polovini igre.

I tu nije stala armija Dejana Radonjića. Simonović je u prvom poluvremenu ubacio 17 poena, a sa pogođenim bacanjima na startu drugog je imao isto kao kompletan tim rivala u tom momentu – 19. Zvezda je počela da igra i za publiku, pa je neverovatnim potezom Stefan Jović protnuo loptu kroz noge Mitroviću, što su ‘delije’ ispratile neverovatnim ovacijama.

KAO U ‘PIONIRU’: ‘Delije’ u Nišu prave sjajnu atmosferu (VIDEO)

Simanić je u završnoj deonici imao svoje minute, koje je iskoristio kako valja i upisao poene u izvanrednoj pobedi tima sa ‘Malog Kalemegdana’. Prednost nije prestajala da raste, za lepezu napada Beograđana Vršac jednostavno nije imao odbranu.

Najbolji u timu Crvene zvezde je sa 19 poena bio Marko Simonović, 13 je postigao Gudurić, a po 12 Tompson i Mitrović, koji je pritom imao 10 skokova i sedam asistencija. Na drugoj strani je Savović imao najviše, devet.

Veliki broj ‘delija’, oko 5000, uglavnom sa Kosmeta i iz Niša, je uveličao pobedu svog tima pesmom tokom svih 40 minuta igre, bez bilo kakvih incidenata.

KRK: Imamo prvog polufinalistu, Ljubičić i Bolden predvodili ‘pantere’ (VIDEO) (FOTO)

U polufinalu će Zvezda igrati protiv FMP koji je ranije danas savladao Spartak.

Direktno iz Niša – Jovana Jovanović i Aleksandar Ilić.

0
0

3 Komentara

  1. fmp-e ‘pobedio’ Vrsac kao mi sto smo pobedjivali originalnu KKcz pre GASENJAAA .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter