0
Evropske lige

KLJUČA POD VEZUVOM: Predsednik Napolija kritikovao Sarija, ovaj mu nije ostao dužan

Objavljeno: 16.02.17 u 14:13

Neposredno posle utakmice između Reala i Napolija (3:1), Aurelio De Laurentis oštro je iskritikovao šefa stručnog štaba italijanskog kluba, na šta mu je ovaj odgovorio tokom pres konferencije.

Utakmica je odlično počela po Napolitance, koji su u ranoj fazi došli do prednosti preko Lorenca Insinjea, ali su u nastavku potpuno nestali sa terena i olakšali Realu posao.

Predsednik kluba sa juga Italije nimalo nije bio zadovoljan predstavom svojih igrača, a kao najvećeg krivca za ovakvo izdanje označio je trenera Maurisija Sarija. On smatra da ekipa nije pokazala ništa od čuvenog napolitanskog duha i da su zbog toga ovako i prošli.

-Nedostajalo nam je pravog napolitanskog duha. Jedini koji je pokazao borbenost bio je Insinje, a on je i dao gol. Ostali jednostavno kao da nisu postojali na terenu. Kao da su bili uplašeni velikim Realom, koji čak i nije pružio posebno dobru partiju.- rekao je De Laurentis a potom se ustremio na trenera.

-Ne bih želeo da ulazim u trenerove odluke ali… Ulažem ogroman novac u tim, a na kraju uvek igraju isti igrači. Ne kažem da je Milik trebalo da počne utakmicu, ali bih voleo da trener malo više eksperimentiše sa timom. Bližimo se kraju sezone, a neki igrači skoro i da nisu igrali. Ne razumem zašto. Da smo znali da će biti tako, mogli smo novac da uložimo u neke druge projekte.- rekao je on.

Za ove reči svog predsednika, Maurisio Sari je saznao na konferenciji za medije i nije propustio priliku da mu replicira.

-Ja sam svaki dan u klubu, na treninzima, pa je predsednik možda trebalo da mi kaže šta ima u lice, umesto da to iznosi pred kamerama. Ja sam taj koji donosi odluke o timu. Millik je bio na klupi jer je tek izašao iz ozbiljne povrede i ne može da izdrži više od desetak minuta jakog ritma. Da je počeo utakmicu, mogli smo da izgubilo 0:5. Možda je to što igramo na „Santjago Bernabeu“, protiv Reala koji je trenutno šampion Evrope i sveta, uticala na mlade igrače, ali ovo gostovanje je sigurno ogromno iskustvo za njih. Kroz ovakve utakmice igrači odrastaju. Real je protiv nas pružio možda najbolju svoju partiju u poslednjih nekoliko meseci, ali uprkos rezultatu, verujem da možemo do četvrtfinala.- rekao je trener Napolija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter