0
Fudbal

PREOKRET: Šampion Kine ‘tera’ strance

Objavljeno: 14.02.17 u 17:53

Dok se većina kineskih klubova pojačava skupocenim pojačanjima, šampion najmnogoljudnije zemlje sveta je odlučio da promeni politiku.

Gvangdžo ne želi da bude kao ostali. Tim koji je prvi u Kini počeo sa dovođenjem skupih pojačanja i koji je neprikosoven u tamošnjoj ligi odlučio je da do 2020. godine iz tima izbaci sve strance i igra samo sa Kinezima. Jedini čovek van kineskog područija bio bi trener Luis Felipe Skolari, trener kluba.

– Po mom mišljenju, najbolji tim Evergrandea sastoji se od najboljih kineskih fudbalera koje bi vodio najbolji menadžer sveta. Cilj je da unapredimo naš fudbal i svi bismo morali da budemo fokusirani na to. Moramo da povećamo našu zaradu, a to možemo da uradimo samo igračima iz naše škole, a ne kupovinom skupih stranaca – rekao je vlasnik kluba Ksu Jiajin.

Gvangdžo Evergrande u svom timu ima pet stranaca, a to su Džekson Martinez, Paulinjo, Rikardo Gulart, Alan i Kim Jong-Gvon.

Kineske vlasti pokušaće da stanu na put kupovini preskupih stranaca i velikog ulaganja klubova, nakon što je Šangaj Šenhua Karlosa Teveza učinio najskupljim fudbalerom sveta sa platom od 721.000 evra nedeljno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter