6
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Rapsodija Zvezde unutar linije 6,75 za plus 37 razlike, Karpoš u ‘nokdaunu’ (VIDEO)

Objavljeno: 14.02.17 u 19:43

Crveno-beli su vezali i drugu pobedu u nizu.
U dvorani ‘Boris Trajkovski’ je Crvena zvezda savladala Karpoš Sokoli rezultatom 98:61.

Meč su bolje otvorili domaći košarkaši koji su košem Mavre na samom startu pobegli na plus šest. Već sredinom prvog kvartala je Karpoš došao do dvocifrene prednosti nakon druge trojke Labovića i četvrte iz isto toliko pokušaja Makedonaca, nakon čega je Dejan Radonjić zatrašio tajm-aut. Crveno-beli su ‘krckali’ prednost i u 10. minutu utakmice došli do rezultatskog poravnanja – 23:23.

Poenima Simonovića Beograđani dolaze do prednosti koja prerasta u seriju. Karpošu polako klizi održavanje u rezultatu, a crveno-beli sve bolje pogađaju za dva, dok još uvek nemaju ubačenu trojku. Pred kraj poluvremena situacija je bila takva da su Makedonci pogodili sedam trojki od devet, dok je Crvena zvezda ubacila 21 put za dva iz 23 pokušaja. Košem Jovića uz zvuk sirene, tim sa ‘Malog Kalemegdana’ na pauzu odlazi sa prednošću od 12 poena.

Zvezda je u trećoj deonici nastavila započeto, šuterska rapsodija ali unutar linije 6,75 ekipe Dejana Radonjića. Prva trojka pogođena je od strane Čarlsa Dženkinsa kada je Crvena zvezda bila na pragu prednosti od plus 20 (46:64).

(Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.)

Na startu završne četvrtine je tamnoputi Amerikanac postigao svoju i klupsku drugu trojku danas, i odveo svoj tim na plus 18, a nakon toga je i Dobrić pogodio za tri poena. Igra evroligaša je takva da je domaći tim bio ponižen tokom poslednjih 10 minuta, trojkama Simanića i Gudurića je šampion Jadrana otišao na čak plus 33 razlike i upisao novu veliku pobedu.

U timu Zvezde najbolji je bio Luka Mitrović sa 15 poena, Kuzmić je dodao 14, Simonović je imao 13, a Tompson, Dobrić i Dženkins po 10. Što se Karpoša tiče, Labović je postigao 20, a Trajkovski 18 poena.

0
0

6 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter